2022.02.02. 17:20:00 9796 286

Kardamomos teával a jobb emésztésért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kardamom egy remek anyagcsere-támogató tulajdonságokkal felruházott fűszer. Nem mellékesen egy kutatás során azt fedezték fel, hogy a kardamom javíthatja az inzulinérzékenységet és a cukorbetegséggel kapcsolatos egyéb egészségügyi tényezőket. A vércukorszintünket pedig mindig jó kézben tartani!

Kardamom tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kardamom tea

A tea főzéséhez kétféle kardamomot használhatunk; pontosabban a zöld vagy a fekete kardamom maghüvelyét. A zöld kardamom erős, intenzív egyszerre fűszeres és enyhén édeskés ízzel rendelkezik, míg a fekete kardamom inkább frissítő, füstös ízű.

A kardamom lehetséges emésztést segítő gyógyhatásairól röviden

A kardamom teát régóta számon tartják, mint emésztést segítő és gyomorpanaszokat enyhítő italt. A zúzott kardamommag gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segíthet megelőzni a gyomorfájást okozó összehúzódásokat is.
A kardamom természetes szélhajtó, étkezés közben vagy után érdemes elfogyasztani gyógyfőzet formájában. A gyömbér teához hasonlóan ez a tea is segíthet a hányinger leküzdésében.

Hogyan főzzünk kardamom teát?

A legjobb íz elérése és az egészségügyi potenciál maximalizálása érdekében mindig jó minőségű alapanyagokat vásároljunk csak meg. A legtöbb teához hasonlóan, szintén ügyeljünk arra, hogy csak szűrt, forrásvizet vagy tisztított vizet használjunk, hiszen a csapvíz olyan vegyületeket is tartalmazhat, amelyek megváltoztatják az ízeket.

A kardamom tea jól párosítható fekete, zöld és rooibos tealevéllel egyaránt, de kókusztejjel és tejes tejjel is iható. A kardamom tea tovább ízesíthető mézzel vagy fahéjjal.

  1. Forraljunk fel 2 csésze vizet a tűzhelyen vagy vízforralóval.

  2. Vegyük le a vizet a tűzről, és adjunk hozzá 4 db kardamom maghüvelyt. Ha tealevelet szeretne használni, azt is adjuk hozzá.

  3. A tej vagy édesítőszer hozzáadása és fogyasztás előtt áztassuk 5 percig, majd leszűrve öntsük ki csészékbe.

Fogyasztási ellenjavallat

A kardamom tea kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ezért konzultáljunk orvosunkkal, különösképpen, ha vérhígító gyógyszereket vagy antidepresszánsokat szükséges szednünk.
A kardamom ritkább esetben allergiás reakciókat is ki válthat, ezért ha orrfolyás, a torok viszketése vagy légzési nehézség lépne fel a tea fogyasztása közben, azonnal hagyjuk abba annak használatát!

Forrás: www.senchateabar.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.