2022.02.02. 17:20:00 9729 286

Kardamomos teával a jobb emésztésért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kardamom egy remek anyagcsere-támogató tulajdonságokkal felruházott fűszer. Nem mellékesen egy kutatás során azt fedezték fel, hogy a kardamom javíthatja az inzulinérzékenységet és a cukorbetegséggel kapcsolatos egyéb egészségügyi tényezőket. A vércukorszintünket pedig mindig jó kézben tartani!

Kardamom tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kardamom tea

A tea főzéséhez kétféle kardamomot használhatunk; pontosabban a zöld vagy a fekete kardamom maghüvelyét. A zöld kardamom erős, intenzív egyszerre fűszeres és enyhén édeskés ízzel rendelkezik, míg a fekete kardamom inkább frissítő, füstös ízű.

A kardamom lehetséges emésztést segítő gyógyhatásairól röviden

A kardamom teát régóta számon tartják, mint emésztést segítő és gyomorpanaszokat enyhítő italt. A zúzott kardamommag gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segíthet megelőzni a gyomorfájást okozó összehúzódásokat is.
A kardamom természetes szélhajtó, étkezés közben vagy után érdemes elfogyasztani gyógyfőzet formájában. A gyömbér teához hasonlóan ez a tea is segíthet a hányinger leküzdésében.

Hogyan főzzünk kardamom teát?

A legjobb íz elérése és az egészségügyi potenciál maximalizálása érdekében mindig jó minőségű alapanyagokat vásároljunk csak meg. A legtöbb teához hasonlóan, szintén ügyeljünk arra, hogy csak szűrt, forrásvizet vagy tisztított vizet használjunk, hiszen a csapvíz olyan vegyületeket is tartalmazhat, amelyek megváltoztatják az ízeket.

A kardamom tea jól párosítható fekete, zöld és rooibos tealevéllel egyaránt, de kókusztejjel és tejes tejjel is iható. A kardamom tea tovább ízesíthető mézzel vagy fahéjjal.

  1. Forraljunk fel 2 csésze vizet a tűzhelyen vagy vízforralóval.

  2. Vegyük le a vizet a tűzről, és adjunk hozzá 4 db kardamom maghüvelyt. Ha tealevelet szeretne használni, azt is adjuk hozzá.

  3. A tej vagy édesítőszer hozzáadása és fogyasztás előtt áztassuk 5 percig, majd leszűrve öntsük ki csészékbe.

Fogyasztási ellenjavallat

A kardamom tea kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ezért konzultáljunk orvosunkkal, különösképpen, ha vérhígító gyógyszereket vagy antidepresszánsokat szükséges szednünk.
A kardamom ritkább esetben allergiás reakciókat is ki válthat, ezért ha orrfolyás, a torok viszketése vagy légzési nehézség lépne fel a tea fogyasztása közben, azonnal hagyjuk abba annak használatát!

Forrás: www.senchateabar.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...