2021.12.03. 17:17:31 8908 298

Karácsonyi dekoráció 0 forintból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évek alatt gyűjtögetett díszek mellett nálunk minden évben megjelenik egy kis saját készítésű dekoráció, ami rendszerint nem kerül semmibe, csak némi időbe. Ha te is kedvet kaptál, és szeretnél természet ihlette dekorációkat készíteni, akkor vess egy pillantást ezekre az ötletekre.

Minimalista dekoráció karácsonyra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Minimalista dekoráció karácsonyra

Szeretem a nulla forintos, hulladékmentes vagy éppen hulladékmentő ötleteket, így karácsonykor is igyekszem ezekből válogatni, a régi dolgokat is újrahasznosítani. Íme a kedvencek.

Karácsonyfa sziluett ágakból

A gyerekekkel mi gyakran megyünk sétálni a parkba, vagy a közeli kiserdőbe, és mindig gyűjtenek valamit... Ha mást nem, akkor faágakat. Ezeket természetesen nem szoktuk hazavinni, de karácsony előtt néha begyűjtjük őket, és akkor készülhetnek a kisebb és nagyobb karácsonyfák. Ha van otthon kartondoboz, ami esetleg egy-egy futárszolgálatos rendelés után megmaradt, akkor ezekre szépen rá lehet ragasztani a ágakat, amiket előzőleg különböző méretűre tördeltünk. Fenyőfa sziluett, csillagsziluett vagy más karácsonyi minta is kirakható belőle, utána pedig felakaszthatjuk.

Ágakra aggatott tobozok

Tobozokat is gyakorlatilag bárhol gyűjthetünk az utcán. Ha sikerül egy nagyobbacska faágra szert tenned, akkor ne tüzeld el. :) Aggass rá tobozokat vagy az otthon lévő karácsonyfa díszekből, és már meg is van egy falra tehető nagyobbacska dekoráció.

Tál tobozokkal, ágakkal, fenyővel

Ha a gyűjteményedből maradt, akkor egy tálba is elhelyezheted ezeket. Szép asztaldísz lehet belőle.

Befőttes üvegbe vele!

Bármit találsz, dobd bele egy befőttes üvegbe! Tobozok, magyal, fenyőág, dió, mogyoró, moha, fakéreg - tényleg bármi játszik, és bármilyen méretű lehet az üveged is. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?