2020.07.23. 11:25:49 7650 271

Kapcsolódj ki kikapcsolva: Tarts képernyőmentes napokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A munka és a családi élet határai amúgy is elmosódtak az okos kütyük térnyerésével, erre tett rá még egy lapáttal a világjárvány miatt tömegessé vált home office munkavégzés. A képernyő előtt üldögélést csak nagy ritkán szakítja meg egy-egy telefonhívás. A szabadidőnk sem telik éppenséggel képernyőmentesen…

Olvasás a szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a szabadban

Pedig kutatások bizonyítják, hogy a túlzott képernyőhasználat károsan befolyásolja a koncentrációnkat és a jólétünket (elhízás, alváshiány)! Éppen ezért tennénk jól, ha rávennénk magunkat arra, hogy időnként szüneteltessük a monitor, a tv és egyéb képernyők nézegetését. (Egy átlagos felnőtt például 12 percenként megnézi a telefonját.)

Adj a készülékeknek szabadnapot!De minimum egy fél napot! Tölts el némi időt offline módon, hogy szemed is pihenni tudjon, és filmnézés helyett kapcsolódj ki más, aktívabb módon: a főzés, a kerti munka és a séta is jó opció.

A mobilod ne legyen kiegészítő!Nem kell állandóan a zsebünkben és a kezünkben lennie a telefonnak, főként asztaltársaságban maradjon inkább a táskánkban. Fontos esetben úgyis fel fognak hívni, amit azon keresztül is meghallhatsz.

Unalmadban ne lógj a közösségi hálón!Nincs semmihez sem kedved, ezért inkább ránézel az üzenőfalra? Hagyd magad ehelyett egy kicsit unatkozni, és hagyd, hogy elméd meglepjen a kreativitásával, töltsd ezeket a „holtidőket” tervezgetéssel!

Kapcsoljon képernyőmentesre rendszeresen az egész család!Minden új szokást könnyebb úgy bevezetni, ha támogatjátok egymást: Ütemezzetek be heti rendszerességgel „eszközmentes” programokat, amikor az összes családtag kikapcsolja, vagy minimum lenémítja a telefonját is. A minőségi együtt töltött idő aranyat ér, főleg a lefekvés előtti órákban.

A lényeg, hogy igyekezz ellensúlyozni a képernyő előtt kötelezően töltendő időt olyan tevékenységekkel, amik megakadályozzák a memória romlását. Meglásd, a feladatok hatékonyabb kezelése is elérhető ilyen módon

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...