2019.10.22. 17:54:18 7478 247

Itt vannak a nehéz napok? – Hogyan (ne) nehezítsd meg őket még jobban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan szinte minden nő átkozza azt a havi néhány napot, amikor megérkezik a menstruáció, az esetek többségében titkon örülünk, hiszen ez az jelenti, hogy testünk megfelelően működik. Természetesen, amennyire lehet, igyekszünk enyhíteni az ezzel járó kisebb vagy nagyobb fájdalmakat, kellemetlenségeket.

Menstruáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruáció

Valószínűleg mindannyiunknak megvan a bevált módszere, amit ilyenkor alkalmaz. Persze, vannak olyan dolgok is, amiket inkább kerülnünk kellene ezekben a napokban, hogy enyhüljenek a kellemetlen tünetek. Hogy melyek ezek? A miss.at segítségével igyekszünk kideríteni.

Megéri csökkenteni

Méghozzá a stressz mennyiségét! Hiszen a lélek, psziché ilyen szintű igénybevétele a testünkre sincs jó hatással, fejfájást és akár fájdalmasabb menstruációt is okozhat.

Nem biztos, hogy ő a legjobb gyógymód…

Valószínűleg nem egy hölgy van, aki a nehéz napok fájdalmát csokoládéval enyhíti. Pedig ez sem a legjobb ötlet. Nem egyszer vezethet puffadáshoz, görcsökhöz a túlzásba vitt csokifogyasztás.

Amikor nem enyhít a fájdalmon

Míg máskor egy-egy korty alkohol ellazít, menstruáció alatt, főleg a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, csak felerősítheti a fájdalmakat.

Egy kis „kávészünet” jöhet?

De nem a hagyományos értelemben vett szünetre gondolunk. A „mensi” ideje alatt érdemes letenni a kávéscsészét, vagy legalábbis ritkábban emelgetni. A kávé fogyasztása összehúzhatja a véredényeinket, megzavarhatja a vérnyomásunkat, ezáltal fájdalmasabbak lehetnek a nehéz napok.

Ki az ágyból!

Naná, hogy azokon a bizonyos napokon inkább feküdnénk egész nap. Persze, ilyenkor nem ez a legjobb megoldás! Jó lenne némi mozgást beiktatni, hiszen ezzel enyhíthetjük a nehéz napok alatti fájdalmat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...