2018.03.03. 13:32:08 17933 444

Itt a tavasz, éljenek a szebbnél szebb vágott virágok! – Méghozzá jó sokáig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy itt a tavasz, már nem sokáig kell várnunk arra, hogy pompázatos, illatos virágok díszítsék otthonunkat! Hamarosan szedhetünk egy csokorra valót a kertünkben, vagy vásárolhatunk a sarki virágüzletben, esetleg kaphatunk is valakitől!:-) Otthon nincs más dolgunk, mint vízbe tenni ezeket a gyönyörűségeket!

Vágott virág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vágott virág

Ám ahhoz, hogy sokáig megőrizze kezdeti pompáját a csokrunk, van néhány tippünk, amit érdemes betartani!

Nem mindegy a vágás!

Nem mindegy, hogyan lett levágva a virág a tőről! A rózsáknál érdemes arra odafigyelni, hogy minél nagyobb felületű legyen a vágás nyoma, hiszen annál több vizet tud majd felvenni a virág. A tulipánnál, gerberánál jó, ha a vágás nem srégen, hanem már-már teljesen egyenesen történik.

Hol lesz a helye!

Nem mindegy az sem, hova kerül a vágott virág a lakáson belül! Sokan azt hiszik, egy napsütötte sarok jó lesz a virágoknak. Ám ezt kerülni kell, akárcsak a huzatosabb részeket. De az ablak előtt, fűtőtest környékén sem fogja magát jól érezni a „szirmos vendég”. Kerüljön világos helyre, ami akár lehet a lakás egy kicsit hűvösebb pontján is.

Mindig tiszta vázába!

Mielőtt a vázába tennéd a vágott virágokat, alaposan mosd ki a vázát, hogy még véletlenül se maradjon benne szennyeződés! Bármilyen apró piszok ronthatja a bele kerülő víz minőségét, mely jócskán megrövidítheti a benne pompázó virágok élettartamát!

Figyelj a vízre!

Váza kész, megvan az ideális a hely, a vágás iránya is tökéletes, már csak egy kis víz kell a vázába és már kész is! Nem igaz? Hát, nem! Ügyeljünk rá, hogy a víz ne legyen túl hideg, és lehetőleg, ne legyen túl kemény se! Pár csepp citromlével utóbbi problémán könnyen segíthetünk! És ami még nagyon fontos, hogy kétnaponta, maximum háromnaponta cseréld ki a virágok vizét!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.