2018.03.03. 13:32:08 18028 444

Itt a tavasz, éljenek a szebbnél szebb vágott virágok! – Méghozzá jó sokáig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy itt a tavasz, már nem sokáig kell várnunk arra, hogy pompázatos, illatos virágok díszítsék otthonunkat! Hamarosan szedhetünk egy csokorra valót a kertünkben, vagy vásárolhatunk a sarki virágüzletben, esetleg kaphatunk is valakitől!:-) Otthon nincs más dolgunk, mint vízbe tenni ezeket a gyönyörűségeket!

Vágott virág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vágott virág

Ám ahhoz, hogy sokáig megőrizze kezdeti pompáját a csokrunk, van néhány tippünk, amit érdemes betartani!

Nem mindegy a vágás!

Nem mindegy, hogyan lett levágva a virág a tőről! A rózsáknál érdemes arra odafigyelni, hogy minél nagyobb felületű legyen a vágás nyoma, hiszen annál több vizet tud majd felvenni a virág. A tulipánnál, gerberánál jó, ha a vágás nem srégen, hanem már-már teljesen egyenesen történik.

Hol lesz a helye!

Nem mindegy az sem, hova kerül a vágott virág a lakáson belül! Sokan azt hiszik, egy napsütötte sarok jó lesz a virágoknak. Ám ezt kerülni kell, akárcsak a huzatosabb részeket. De az ablak előtt, fűtőtest környékén sem fogja magát jól érezni a „szirmos vendég”. Kerüljön világos helyre, ami akár lehet a lakás egy kicsit hűvösebb pontján is.

Mindig tiszta vázába!

Mielőtt a vázába tennéd a vágott virágokat, alaposan mosd ki a vázát, hogy még véletlenül se maradjon benne szennyeződés! Bármilyen apró piszok ronthatja a bele kerülő víz minőségét, mely jócskán megrövidítheti a benne pompázó virágok élettartamát!

Figyelj a vízre!

Váza kész, megvan az ideális a hely, a vágás iránya is tökéletes, már csak egy kis víz kell a vázába és már kész is! Nem igaz? Hát, nem! Ügyeljünk rá, hogy a víz ne legyen túl hideg, és lehetőleg, ne legyen túl kemény se! Pár csepp citromlével utóbbi problémán könnyen segíthetünk! És ami még nagyon fontos, hogy kétnaponta, maximum háromnaponta cseréld ki a virágok vizét!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.