2018.03.03. 13:32:08 17862 444

Itt a tavasz, éljenek a szebbnél szebb vágott virágok! – Méghozzá jó sokáig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy itt a tavasz, már nem sokáig kell várnunk arra, hogy pompázatos, illatos virágok díszítsék otthonunkat! Hamarosan szedhetünk egy csokorra valót a kertünkben, vagy vásárolhatunk a sarki virágüzletben, esetleg kaphatunk is valakitől!:-) Otthon nincs más dolgunk, mint vízbe tenni ezeket a gyönyörűségeket!

Vágott virág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vágott virág

Ám ahhoz, hogy sokáig megőrizze kezdeti pompáját a csokrunk, van néhány tippünk, amit érdemes betartani!

Nem mindegy a vágás!

Nem mindegy, hogyan lett levágva a virág a tőről! A rózsáknál érdemes arra odafigyelni, hogy minél nagyobb felületű legyen a vágás nyoma, hiszen annál több vizet tud majd felvenni a virág. A tulipánnál, gerberánál jó, ha a vágás nem srégen, hanem már-már teljesen egyenesen történik.

Hol lesz a helye!

Nem mindegy az sem, hova kerül a vágott virág a lakáson belül! Sokan azt hiszik, egy napsütötte sarok jó lesz a virágoknak. Ám ezt kerülni kell, akárcsak a huzatosabb részeket. De az ablak előtt, fűtőtest környékén sem fogja magát jól érezni a „szirmos vendég”. Kerüljön világos helyre, ami akár lehet a lakás egy kicsit hűvösebb pontján is.

Mindig tiszta vázába!

Mielőtt a vázába tennéd a vágott virágokat, alaposan mosd ki a vázát, hogy még véletlenül se maradjon benne szennyeződés! Bármilyen apró piszok ronthatja a bele kerülő víz minőségét, mely jócskán megrövidítheti a benne pompázó virágok élettartamát!

Figyelj a vízre!

Váza kész, megvan az ideális a hely, a vágás iránya is tökéletes, már csak egy kis víz kell a vázába és már kész is! Nem igaz? Hát, nem! Ügyeljünk rá, hogy a víz ne legyen túl hideg, és lehetőleg, ne legyen túl kemény se! Pár csepp citromlével utóbbi problémán könnyen segíthetünk! És ami még nagyon fontos, hogy kétnaponta, maximum háromnaponta cseréld ki a virágok vizét!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...