2019.05.28. 14:01:17 9589 307

Iszol eleget? Trükkök, hogy ne legyen kihívás eleget inni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs ember, aki ne hallott volna még arról, milyen fontos a vízfogyasztás, hiszen a csapból is ez folyik. Az egészségünkhöz elengedhetetlen és a szépségünkhöz is nélkülözhetetlen, hogy megigyuk a legalább napi 2 liter vizet (nőknek ez testsúlytól függően 1,5-2; férfiaknál 2-2,5 l). Te hogyan oldod meg? Tippek, hogy könnyebb legyen!

Víz poharakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz poharakban

Hiába tudja már mindenki, hogy inni kell, van, akinek kínszenvedés, kényszer és akárhogy határozza el magát, a végén mégis mindig elkopik valahol a hétköznapok rutinjában az egészséges mennyiségű vízfogyasztás. Ha ebbe a csoportba tartozol, a következő tippek segíthetnek abban, hogy idén nyáron már megfelelően hidratált legyél.

Legyen előtted, legyen vonzó

Persze egy szép kulacs is segíthet, de maximum abban, hogy magaddal vidd a folyadékot, vagy kitedd az asztalodra. Ami hasznos, hiszen, ha előtted van, nagyobb eséllyel jut eszedbe inni belőle. Ugyanakkor aki alapjában véve nem szívesen fogyaszt vizet, annak remekül el lesz a kulacsa hetekig az íróasztal sarkán érintetlenül. Hogy ezt elkerüld, tedd vonzóvá azt is, amit iszol. Karikázz bele kígyóuborkát, vagy tegyél bele mentaleveleket, idd jéggel vagy citrommal. Ezeknek az egészséges kiegészítéseknek már a látványa is meghozza a kedvet a nedvesség pótláshoz.

Gondolkodj!

Reggel karikák a szemed alatt, este szarkalábak a szemek körül, hétvégén fiatalító arcpakolás, a drogériákban pedig kupon napon nagybevásárlás a hidratáló krémekből és testápolókból. Ismerős?
Természetesen a külső hidratálás sem elhanyagolható, ugyanakkor a belső hidratálás legalább olyan fontos a fiatalság megőrzéséhez. A bőröd sokkal jobban (és hamarabb) ráncosodik, ha nem kap elegendő folyadékot a szervezeted. A száraz bőrt, gondolom nem kell külön elemezni – töltsd fel a sejteket vízzel - a kozmetikusod meg fog dicsérni!

Szívószál

Idén kiderült, hogy a szívószál a sátán maga és ördögtől való – ami a környezet szennyezést illeti. Ellenben, hogyha az ivás fontosságát nézed, nagyon hatékony találmány, szívószállal könnyebben iszik meg nagyobb mennyiséget az ember – hát nem is véletlenül került a vendéglátás és gyorsétteremláncok profiljába kivétel nélkül! Természetesen ne fordíts hátat a környezetvédelemnek, sőt. Igyekezz újrahasznosítható, vagy sokszor használható (pl. fém) szívószálat beszerezni!

App-ok az ivásért

Évek óta elérhetőek olyan applikációk, amik emlékeztetnek, hogy igyál. Időközönként jelez, hogy eljött a pohár emelgetés ideje. Olyanoknak nagyon hasznos, akik el vannak merülve egésznap a munkájukban és egyéb feladataikban és egyszerűen eszükbe sem jut, hogy szomjasok. Ha pedig ügyesen időzítesz, a hétköznapi rutinodba építve valóban hosszútávú sikert érhetsz el hidratáció terén!

Az igazán hardcore segítség

Az applikációkon kívül van egy még okosabb hiperkütyü is, a hidratációs emlékeztető. Ez a kis szerkezet a kulacsodra erősítve érzékeli, hogy a közelben vagy és rád villog, hogy igyál egyet, illetve bizonyos időközönként mozgás érzékelés nélkül is rád szól. Kialakításának hála a perifériás látásod is elegendő, hogy észleld a villogását. Ugyanakkor azt is érzékeli, ha ittál, így ehhez igazítja a következő jelzést.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...