2020.03.02. 10:47:42 12924 386

Ínyencség felnőttnek, finomság a gyereknek – Te ismered az almás galuskát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha galuska, becsületes nevén nokedli, akkor mellé egy finom pörkölt dukál. De esetleg némi sajttal, tejföllel vagy túróval is elkészíthető. Sőt, hallottam már fokhagymás tejfölbe is átforgatott változatáról. Egyféleképpen nem kóstoltam még: édesen.

Almás nokedli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás nokedli

Pedig a hozzáértők azt mondják, nem is rossz így, mitöbb, nagyon is finom. Főleg a gyerekek és az édesszájú felnőttek nagy kedvence lehet a következő recept.

Készíts Te is almás galuskát!

A hozzávalók a következők:

  • 4 db tojás

  • 2,5 dl víz

  • fél kg liszt

  • vaj

  • fahéj, cukor

  • 4 db savanykásabb alma

A lisztből, vízből, tojásból némi sóval készítsünk nokedlitésztát. Gyúrjuk jól össze, pihentessük 10 percet, majd forró vízben főzzük ki! Közben az almákat mossuk meg, hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, negyedeljük, majd a negyedeket is szeljük 3-4 centiméteres szeletekre. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, dobjuk rá az almaszeleteket, pirítsuk meg, majd kis lángon süssük, amíg a szeletek meg nem puhulnak. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a galuskát, forgassuk össze, majd mehet rá egy kis cukor, fahéj és már tálalhatjuk is.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...