2021.02.15. 17:07:20 9926 254

Induljon az edzés! Leszámolunk a kifogásokkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Január elsején megfogadtad, hogy az idei évben (már megint) lefogysz és (idén is) bomba alakod lesz legkésőbb nyárra… A lendület ki is tartott vagy két hétig, aztán jöttek a szokásos kifogások. Ismerős? Hát akkor számoljunk le a kifogásokkal és álljunk neki újul erővel, észérvekkel felvértezve az edzésnek!

Otthoni edzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthoni edzés

Aki nem szokja meg gyermekkorától a rendszeres mozgást, az nehezebben veszi rá magát felnőtt korában. És persze csodálatos kifogásokat tudunk kreálni, amiket teljesen elhiszünk és amik sokszor részben – vagy egészen jogosak is. De attól, hogy jogosak, még kikerülhetők, megoldhatók! Vegyük a három leggyakoribb példát.

„Nincs időm rá”

Ha azt nézzük, hogy dolgozunk, háztartást vezetünk, gyereket nevelünk, kutyát-cicát tartunk, bizony tényleg úgy fest, hogy esélytelen az edzés. Ha azonban azt nézzük, hogy mennyit ülünk a kedvenc sorozatunk, vagy a közösségi oldalak előtt, bőven találunk fél órát, amit eltölthetnénk edzéssel is akár. De, ha fél órával hamarabb felkelünk az edzés kedvéért, az első gondolatunkkal szemben akkor sem fáradtabban, sokkal inkább energikusabban fog indulni a napunk. Ráadásul a korábbi szokásokat sem kell feltétlenül kiiktatnunk. A legtöbb otthoni mozgásforma közben nyugodtan mehet a kedvenc sorozatunk, vagy zenénk.

„Nincs kedvem”

A motivációvesztés bizony nem csak az elején, de közben is akadályozhat. Ezért kell jó előre átgondolnod, hogy mi is a célod. És legyen szó akár az egészségedről, akár top formádról, nem szabad elveszítened a motivációd. Írd össze a legjobb érveid magadnak, csatolj mellé riasztó vagy épp motiváló képeket, amelyik erősebb hatással van rád. És alaposan mélyedj el benne mindig, amikor úgy érzed, nincs erőd, nincs kedved nekiállni a tornának.

„Inkább fogyózom, mint edzek”

Ha bomba alakra vágysz, nem elég a diéta. Ha egészségesre, akkor sem. Való igaz, hogy a fogyáshoz főleg az egészséges étrend segít hozzá, de mozgás nélkül nem leszel csinos, csak sovány. Ami pedig az egészségedhez is elengedhetetlen. Tehát mindenképp érdemes valami olyan mozgásformát találnod, amit élvezel – hiszen így javul a vérkeringésed, gyorsabbá válik az anyagcseréd, a termelődő endorfintól jobb lesz a hangulatod, masszívabb lesz az erőnléted, lassabban öregszel és még az agyad is jobban fog majd!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.