2020.01.01. 16:13:31 8872 299

Indítsd dinamikusan az Új Esztendőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl vagyunk az ünnepi túlkajáláson, csomagolópapírok foszlányai lógnak ki az összes szemetesből, illatgyertyák maradványai népesítik a polcokat. Átestünk az Óév búcsúztatásán is, pezsgős kupakok, a hűtőben maradék lencse és virsli, a szemünk alatt karikák, a fejünkben tompa nyomás. Ahogy minden évben. Itt az ideje ráncba szedni az évkezdést!

2020 szilveszter - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 2020 szilveszter

Az év első néhány napja mindig egy kicsit szürkén, unalmasan, nyúzottan szokott kezdődni. Ilyenkor nem történik nagyjából semmi, az ágyban fetrengés pedig nem feltétlen kulcsa a jó hangulatnak.

Hidd el, még a másnap sem lesz jobb attól, ha délutánig alszol, és már sötétben kelsz fel. Bírd rá magad, hogy még kora délelőtt kikelj az ágyból. Indíts egy kellemes zuhannyal, szellőztesd ki a szobákat, locsold meg a növényeid. Igyál egy jó kávét, majd fogj egy szemetes zsákot, szabadulj meg a csomagolásoktól, piás üvegektől, maradék gyertyáktól és a többi lim-lomtól, amire már nem lesz szükség 2020-ban.

Bár nem feltétlenül ez az első gondolatunk, egy alapos porszívózás biztosan ráfér a házra. Majd jöhet a hűtő: a megbontott, megmaradt ételek kerüljenek át a fagyasztóba, vagy a szemetesbe, ki-hová való. Legegyszerűbb, ha az egészet kipakolod, és szépen, rendben teszed vissza, aminek valóban indokolt helye van a további napokra is odabent.

Ha a lakás már alkalmas arra, hogy új évbe kezdjen, magadat is ideje ráhangolnod. Tegyél fel egy kellemes arcmaszkot és vedd elő a határidőnaplód vagy naptárad. Nézd át, milyen fontosabb dátumok köré fog központozódni az éved. Kezdheted mindjárt a nyaralás lehetséges időpontjának kijelölésével.

Írj listát, hogy milyen célokat szeretnél elérni és nagyjából mikorra. Azt is jegyezd mellé, hogy ezért mikor és milyen lépéseket tervezel tenni. Készíts egy kis jegyzetet, hogy milyen könyveket szeretnél elolvasni. Kikkel szeretnél találkozni. Hová szeretnél utazni ebben az évben.

Haladó tervezgetőknek komolyabb feladat is kinéz: érdemes átnézni, hogy a tavalyi évünket mi árnyékolta be, mi volt benne a negatívum. Őszintén válaszoljuk meg magunknak a kérdést, hogy ki vagy mi volt az oka annak, hogy rossz dolgok is voltak az évünkben. Egy kellemetlen munkahely? Egy kimerült baráti kapcsolat? Itt az ideje váltani, változtatni. Az elhatározás fontos!

Ha ezzel megvolnál és más halaszthatatlan teendőd nincs, még a vidd ki a szemetet, aztán lazításként kapj elő egy jó könyvet vagy tegyél be valami laza filmet. Ma még a kalóriák is pihenek, ha egy kis karácsonyról maradt zserbót elmajszolsz, tuti nem veszik észre.

Ugyan még elég hamar besötétedik, de ez ne szegje kedved egy esti sétához. Invitáld meg egy barátod, az Édesapád vagy épp a kutyusodat és járjatok egy fél órácskát a környéken. (Alaposan felöltözve, hiszen a felfrissülés a lényeg, nem a tüdőgyulladás!)

Egy jó évkezdés bizony hetekig meghatározó lehet, hiszen nem csak lébecolsz hetekig, míg nagyjából felfogod, hogy már más évszámot írunk. Míg a körülötted élők január végén kezdenek az ünnepi kajálásból tudatukra ébredni, te már tettél a céljaidért egy-egy lépést.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...