2021.10.06. 11:45:00 7245 179

Íme a legjobb őszi dekorációs ötletek kültérre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye milyen jó egy hangulatosan feldíszített otthonba hazatérni? A legjobb, hogy nem kell húsvétig vagy karácsonyig várni arra, hol tematikus dekoráció díszelegjen életterünkben. A díszítésnek pedig nem kell megállnia az ajtóban: a tornác és a veranda is várja a kiterjesztett őszi díszletet.

Őszi tornác szalmabálákkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi tornác szalmabálákkal

Ünnepeld meg a legszebb és legigazibb őszi hónap beköszöntét kikapcsolódás gyanánt egy kis kreatívkodással! Ne maradj ki idén sem a mókából, hiába nőttek ki a gesztenye állatok készítéséből a gyerekek, saját örömödre is díszítgethetsz. S hogy igazán kedvet kapj a saját monumentális őszi dekorációd létrehozásához válogass kedvedre az alábbi inspiráló ötletgyűjtemény elemeiből:

Csak és kizárólag tök!

Faragva, festve, szalaggal átkötve, csak úgy natúr vagy mindent vegyesen, a tökkel nem lőhetünk mellé ilyenkor. Az összhatást fokozhatod elegáns szövetek kihelyezésével, ha a csupa tök dekorációt túlságosan puritánnak találod. Kedves ötlet a tökfaragás helyett például a házszámot vagy üdvözlő üzenetet ráfesteni egy-egy nagyobb tökre.

Maximalista módon megközelítve!

Ha a Halloween számodra az ősz fénypontja, ne hagyd ki az alkalmat, hogy kidíszítsd a verandát vagy a bejárati ajtót és annak környékét a nagy napra várva. Sütőtök akad bőven, színes levelekkel díszíthető az ajtó és a lépcsőn random elhelyezett szárított búzaszárak egészíthetik ki a klasszikus őszi megjelenést.

Félre a narancssárgával!

Fehér dísztökökFehér dísztökök

Ki mondta, hogy minden őszi dekorációba elengedhetetlen a narancssárga és a barna szín? Igazán üdítő látvány lesz, ha fehér színű dísztököket párosítasz össze élő (zöld) növényekkel! A meleg, boldog árnyalatokkal rendelkező őszi díszek bizony kevésbé árasztanak friss hatást, így ezzel a színösszeállítással a letisztult stílus kedvelői is kedvet kaphatnak a díszítgetéshez.

Legyen saját szénabálád!

A szénabála egy igazán kreatív módja annak, hogy textúrát vigyünk az őszi dekorációba. Ahelyett, hogy minden díszítőelemet közvetlenül a talajra helyezünk, használjuk ki egy kisebb bála széna által kínált magasságot. Ez díszíthető különböző méretű tökkel, fenyő tobozokkal, szárított kukoricával és még sok más terménnyel.

Ihletődj a régi parasztházak stílusából!

A barátságos esztétika valóban összeszedett hangulatot kölcsönöz a térnek és tökéletes így az őszre. Az ilyenkor elengedhetetlen sütőtököt rusztikus és vidéki ihletésű elemekkel kombinálhatjuk, mint például lámpásokkal, kockás pléddel és gallyakból koszorúval. A teraszunk máris készen áll a forralt borozós szezonra.

Használj fel egy-egy meghökkentő elemet!

Létra, mint őszi dekorációs elemLétra, mint őszi dekorációs elem

Gondoltad volna, hogy a tükrök nem csak beltéri használatra szolgálhatnak? Adj otthonos hangulatot a verandának - és tedd is ezzel egy időben világosabbá – egy nagy tükör kiakasztásával. Keretezd kedved szerint.
A rusztikus hangulatú falétrák számos módon felhasználhatók. Akassz rájuk az őszi takarókból, vagy lógass le a fokokról őszi fűzéreket, így biztosan sajátos lesz a kültéri vendégváró helyed.

Színesítsd a balkonládákat!

Hálás őszi téma, ha virág helyett őszies dekoráció kerül a balkonládába. Ha nem mondanál le a virágok ültetéséről, húzz egy rendhagyót és a virágokat cserébe a sütőtökbe ültesd!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.