2022.02.28. 10:53:28 8077 283

Imádod a mandarint? – Szeresd meg a héját is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy igazán pozitív dolog a télben a rengeteg citrusos, amiket nem érdemes kihagynunk egy-egy étkezés alkalmával. Az apró mandarin felnőttek, gyerekek kedvence is. Ám jó, ha tudjuk, ez a gyümölcs szőröstül-bőröstül, vagyis héjastól is hasznos lehet számunkra.

Mandarin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandarin

Ne kerüljön a szemétbe a mandarin héja sem, hasznosítsd újra!

Tegyél vele az egészségedért!

Már ha eleget fogyasztasz belőle, akkor is sokat tettél az immunrendszeredért, hiszen a mandarinban lévő vitaminok erősítik szervezeted. Azonban a héja jótékony hatással lesz bőröd és hajad egészségére is.

Adj fényt száraz tincseidnek! A lereszelt mandarinhéjat tedd edénybe, önts rá almaecetet, majd hagyd állni 2 napig. Szűrd de, majd az ecetet öntsd fel háromszor annyi vízzel, mint az ecet. Szórófejes flakonba vele. Hajmosás után spriccelj belőle a tincseidre, és ne öblítsd ki! Figyeld meg, hogy hajad új fényt kap majd, élettel teli lesz!

Ha pattanások keserítik meg a mindennapjaid, a narancs- vagy mandarin olaja csodákat tehet. Finoman dörgöld át a problémás területet narancs vagy mandarin héjának belső felével, és hagyd, hogy hasson a citrusos csoda!

Illatosítsd vele!

Méreg- és egyéb segédanyag nélküli friss illatot szeretnél? Fogyaszd el a finom gyümölcsöt, majd tedd a héját a fűtőtestre, és hagyd, hogy illata bejárja az egész helyiséget.

Sütibe vele!

Vagy bármilyen ételbe, amit úgy érzed, feldobna egy kis citrusos íz! Reszeld le a mandarin héját, terítsd ki és hagyd száradni szobahőmérsékleten egy éjszakát! Ha pörgős, „ropogós” a reszelék, akkor lesz a jó! Nem árt, sőt, fontos, hogy ezt a műveletet inkább biomandarinnal végezd!

És itt van néhány ok, amiért még érdemes szeretni a mandarint!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...