2023.01.15. 13:32:09 6201 251

Így legyél télen is fitt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye egyetértünk abban, hogy nyáron sokkal motiváltabbak vagyunk, ha a sportolásról van szó? Szívesebben felkelünk korábban, kimegyünk a szabadba futni, vagy éppen jógázni. Azonban ilyenkor télen sokkal korlátozottabbak a lehetőségeink, hiszen hideg van és sokkal rövidebbek a nappalok is. Pedig ebben a hideg időben is meg lehet találni azokat az utakat, amelyek ebben az évszakban is fitten tartanak bennünket. Íme pár tipp, hogy télen is energikus legyél!

Otthon is aktívan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthon is aktívan

Étkezz megfelelően!

A nyári nagy melegben sokkal könnyebben fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket. Ellenben télen hajlamosabbak vagyunk az egészségtelenebb ételeket preferálni, és mellőzni ezeket a friss növényeket. Pedig fontos megjegyezni, hogy az egészséges élet és alakformálás alapja a megfelelően kielégítő táplálkozás. Igyekezzünk kerülni a szénhidrátdús, mesterségesen előállított termékek fogyasztását. Előnyösebb a szervezetünkre nézve, ha a gondosan kiválogatott alapanyagokból mi magunk készítjük el az ételeinket. Merjünk bátran kísérletezni, hogy tudjuk számunkra mely ételek lehetnek megfelelőek a szervezetünk energikus működéséért.

Keress egy konditermet edzőtárssal!

A motivációt úgy lehet a legjobban elérni, ha keresünk magunk mellé egy edzőtársat, akivel kölcsönösen támogatjuk egymást. Télen amúgy sem szeretünk a hidegben edzeni, és nem is várja el tőlünk senki, hogy a mínuszokba menjünk futni. Érdemes kiválasztani a közelben egy konditermet, ahol akár előre megírt edzéstervvel mozoghatunk heti szinten pár alkalommal. A testmozgás nem csak a testünknek tesz jót, de a mentális állapotunkra nézve is elengedhetetlen.

Aludj eleget és igyál elegendő folyadékot!

Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy az alvás mennyire fontos az ember szervezetére nézve. Napi 7-8 óra az ideális, ami azért is elengedhetetlen, mert nemcsak, hogy kipihentek leszünk, de alvás közben tud regenerálódni a szervezetünk. Ezáltal fittebbek és sokkal aktívabbak leszünk. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a fittség egyik legfontosabb momentuma az is, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. A kevés folyadékbevitel radikálisan tudja csökkenteni a teljesítőképességünket, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Érdemes naponta legalább 2 liter vizet elfogyasztanunk, hogy a szervezetünk egészségesen, és fitten működjön. Tudtad, hogy (csak) az agynak napi 4 dl vízre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően funkcionáljon?

Forrás: metodic.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...