2023.01.15. 13:32:09 6259 251

Így legyél télen is fitt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye egyetértünk abban, hogy nyáron sokkal motiváltabbak vagyunk, ha a sportolásról van szó? Szívesebben felkelünk korábban, kimegyünk a szabadba futni, vagy éppen jógázni. Azonban ilyenkor télen sokkal korlátozottabbak a lehetőségeink, hiszen hideg van és sokkal rövidebbek a nappalok is. Pedig ebben a hideg időben is meg lehet találni azokat az utakat, amelyek ebben az évszakban is fitten tartanak bennünket. Íme pár tipp, hogy télen is energikus legyél!

Otthon is aktívan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthon is aktívan

Étkezz megfelelően!

A nyári nagy melegben sokkal könnyebben fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket. Ellenben télen hajlamosabbak vagyunk az egészségtelenebb ételeket preferálni, és mellőzni ezeket a friss növényeket. Pedig fontos megjegyezni, hogy az egészséges élet és alakformálás alapja a megfelelően kielégítő táplálkozás. Igyekezzünk kerülni a szénhidrátdús, mesterségesen előállított termékek fogyasztását. Előnyösebb a szervezetünkre nézve, ha a gondosan kiválogatott alapanyagokból mi magunk készítjük el az ételeinket. Merjünk bátran kísérletezni, hogy tudjuk számunkra mely ételek lehetnek megfelelőek a szervezetünk energikus működéséért.

Keress egy konditermet edzőtárssal!

A motivációt úgy lehet a legjobban elérni, ha keresünk magunk mellé egy edzőtársat, akivel kölcsönösen támogatjuk egymást. Télen amúgy sem szeretünk a hidegben edzeni, és nem is várja el tőlünk senki, hogy a mínuszokba menjünk futni. Érdemes kiválasztani a közelben egy konditermet, ahol akár előre megírt edzéstervvel mozoghatunk heti szinten pár alkalommal. A testmozgás nem csak a testünknek tesz jót, de a mentális állapotunkra nézve is elengedhetetlen.

Aludj eleget és igyál elegendő folyadékot!

Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy az alvás mennyire fontos az ember szervezetére nézve. Napi 7-8 óra az ideális, ami azért is elengedhetetlen, mert nemcsak, hogy kipihentek leszünk, de alvás közben tud regenerálódni a szervezetünk. Ezáltal fittebbek és sokkal aktívabbak leszünk. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a fittség egyik legfontosabb momentuma az is, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. A kevés folyadékbevitel radikálisan tudja csökkenteni a teljesítőképességünket, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Érdemes naponta legalább 2 liter vizet elfogyasztanunk, hogy a szervezetünk egészségesen, és fitten működjön. Tudtad, hogy (csak) az agynak napi 4 dl vízre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően funkcionáljon?

Forrás: metodic.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.