2022.07.02. 08:07:40 8561 257

Így készül az író – Házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Savanykás ízével, híg állagával frissítő gyanánt is fogyasztható, de legtöbbször édességek alapanyagaként találkozhatunk vele. Ez az író, aminek beszerzése, valljuk csak be, nem a legegyszerűbb feladat. Mit tegyünk, ha nincs kéznél ebből a savanyú itókából, de aktuális sütireceptünk kihagyhatatlan hozzávalója?

Friss tej - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss tej

Azt tudtad, hogy az író valójában a vaj, illetve a tejföl készítése közben keletkező melléktermék? Nyugodj meg, azért nem kell nekiállnod vajad köpülni, hogy megkapd ezt a finom hozzávalót!:-) Csupán 2 összetevőt szerezz be, szánj rá 10 percet és már kész is a házi készítésű író!

Így készül a házi író

Hozzávalók esetén nem lesz hosszú a lista:

  • 1 bögre zsírosabb tej (de lehet próbálkozni különböző növényi tejekkel is)

  • 1 evőkanál citromlé (szintén lehet próbálkozni almaecettel, fehérborecettel, lime-mal)

A tejet öntsd egy bögrébe, majd add hozzá a citromlevet. Ha megvagy, hagyd állni szobahőmérsékleten 5-10 percet. Néhány perc után már látható, hogy elindult a folyamat, kezd „túrósodni” a tej teteje. Ha letelt az idő, a folyamat végbement, elkészült az írónk, már dolgozhatunk is vele. Ha nem indult be az „írósodás”, még egy kis savanyító anyagra lesz szükségünk.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.