2022.08.17. 17:20:00 7903 278

Hűsítő receptsor görögdinnyéből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár utolsó heteit gasztronómiailag is élvezzük ki! Frissítő és alacsony kalóriatartalmú ételek készíthetők görögdinnyéből. Leves, ital és desszert is készíthető a szezon egyik kedvenc gyümölcséből.

Granita dinnyéből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Granita dinnyéből

A spanyol konyha nagyszerű kiindulási alap, ha laktató és ízletes ételeket szeretnénk egy kis gyümölcsös csavarral az asztalra varázsolni. Lássuk, mi minden készíthető görögdinnye felhasználásával!

Görögdinnyés gazpacho

Hozzávalók:

8 csésze mag nélküli görögdinnye
3 db pácolt uborka
900 gr érett paradicsom
Egy csésze friss bazsalikom levelek
Negyed csésze friss lime lé
Fél tk. só
1 zöldhagyma

Elkészítés:

Vágjuk le a görögdinnye héját, majd kockázzuk is fel, ebből konyhai robotgépben pürésítsünk össze 6 csésze dinnyét, majd öntsük át egy nagy tálba.
A robotgépben pürésítsük össze két uborkát, a paradicsom kétharmadát bazsalikommal, egy lime frissen facsart levével és fél teáskanál sóval. Ezt keverjük hozzá a görögdinnyepüréhez, ezután a maradék görögdinnyét és a felaprított uborkát is tegyük bele. Végül keverjük hozzá a zöldhagymát. Egy nagy szorosan zárható fedélű edénybe hűtsük le a tálalásig.

Görögdinnye fresca

Hozzávalók:

8 csésze görögdinnye
Egy csésze friss lime lé
Egy csésze agave nektár vagy egyharmad csésze porcukor
1 Setzer (szénsavas alkoholos ital)
Lime szeletek

Elkészítés:

A görögdinnyét turmixgépben pürésítjük, és hozzá adjuk egy lime levét. Keverjük bele az agave nektárt, majd egy kancsóban, letakarva tegyük be hűtőbe. Jéggel teli poharakba öntjük, egy-egy lime-szelettel díszítjük.

Görögdinnyés granita

Hozzávalók:

Negyed csésze cukor
negyed csésze víz
fél csésze bazsalikom
5 csésze mag nélküli görögdinnye
negyed tk. só

Elkészítés:

Egy kis lábasban forraljuk össze a cukrot és a vizet, majd pároljuk tovább kb.2-3 percig, amíg a cukor fel nem oldódik. Vegyük le a tűzről, ezután adjuk hozzá a bazsalikomot és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt szirupot, a dinnyét és a sót turmixgépben simára keverjük. Szűrjük át egy tepsibe, majd lefedve legalább 4 órán át fagyasszuk.
Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten 5 percig állni. Egy villa segítségével kaparjuk szét a fagyasztott desszertet, végül osszuk szét fagylaltkelyhekbe.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.