2017.07.08. 08:32:56 16959 311

„Hotdog, a kávé, a sült limonádé…” – Különleges limonádé recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is nyáron jobb frissítő a forró napokon, mint egy pohár finom, citromos, enyhén édeskés limonádé. Szerintem nincs olyan ház, ahol a legmelegebb napokon nem készítenek egy, de inkább jó néhány kancsóval.

Grillezett limonádé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett limonádé

Szóval, finom ital, szó se róla, pláne, ha mondjuk még egy kis mentalevél, esetleg egy kis házi bodza, vagy bármilyen szörp is kerül bele. De valljuk be, amilyen nagyszerű, olyan egyszerű ez a finom itóka, mindenki el tudja készíteni. És igazából sok variáció nincs is az elkészítésére, és nem áll különösebben bonyolult, egzotikus összetevőkből. Az unalmastól persze messze van, de azért valahogy mégis fel kellene dobni ezt a finomságot! De hogyan?

Grillezd meg!

Hogy micsoda, grillezett limonádé? Ilyen is van? Van bizony, habár nem maga az ital van megbolondítva a grillrácson, hanem csak a savanyúságát, frissességét biztosító citrom!

Hogyan készül a grillezett limonádé?

Hát így, vagyis rém egyszerűen! Ha este grillpartyt szerveztek, esetleg oda vagytok hivatalosak, egy vagy több tucat citromot és ezt a receptet mindenképpen vigyétek magatokkal!

Grillezett limonádé

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 1 csésze víz

  • 1 csésze cukor

Hozzávalók a limonádéhoz:

  • 3 nagyobb vagy 6 közepes méretű citrom felezve

  • 1 kanálka cukor, amivel megszórod a citromokat

  • 4 csésze víz

  • jégkockák

Először készítsd el a szirupot! Ehhez a cukrot és a vizet öntsd egy edénybe és közepes lángon melegítsd. Forrald 5 percig, amíg a cukor el nem olvadt. Ha kész, hagyd kihűlni. Ha már beizzítottad a grillt és kellően forró, a felezett citromokat szórd meg cukorral. Ha megvan, tedd őket a grillrácsra az elvágott felükkel lefelé és 2-3 percig süsd. Ha kész, vedd le, és várd meg, míg annyira kihűl, hogy kézzel is meg tudod fogni, de még meleg. Nyomd ki a citromok levét egy edénybe, ha lehet, minél több levet fogj fel! Majd újra szórd meg a citromokat cukorral, minden oldalukat, tehát a héjasat is, és grillezd addig minden oldalát, amíg a grillrács nyoma meg nem látszik rajt. Ha kész, tedd őket félre tálalásig. Most mehet egy kancsóba a citromok leve, a szirup, a víz és a jégkockák. Keverd össze, és tedd bele a citromokat is! A grillezett karikák a kancsó szélén is nagyon gusztusosak!

Ne csak a kancsóba!

Hogy feldobd a finom grillezett husikat, halakat, zöldségeket, kínáld őket grillezett citromkarikákkal! Pikáns és frissítő ízeket kapsz!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...