2022.10.02. 14:25:45 7274 264

Hosszabbítsd meg az életed! – Igyál rendesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron a megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen, hogy kihúzzuk a már-már elviselhetetlen hőségben – és abból bizony kijutott az idén! Jó szokásunkkal, vagyis a megfelelő folyadék magunkhoz vételével ne hagyjunk fel ősszel sem, hiszen egészségünk szempontjából ez továbbra is egy fontos tényező.

Ivóvíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ivóvíz

Sőt, némi túlzással, akár az életünket is meghosszabbíthatjuk, ha bizonyos ivási szokásokat magunkévá teszünk.

Ami a legfontosabb és a legegyszerűbb

Ami azt illeti, bizonyos szempontból a legolcsóbb is: soha ne feledkezz meg a rendszeres VÍZ ivásról! Ezzel nem csak bőröd hidratáltságának teszel jót, hanem immunrendszerednek is, hiszen könnyebben megelőzhetsz különböző gyulladásos folyamatokat, illetve elkerülheted a vízhiány okozta stresszt, mely dehidratáltság miatt a testedet éri.

Feketén a legjobb!

Ugyan megoszlanak a vélemények a kávéfogyasztásról, arról, hogy mennyire egészséges, kevesen vagyunk, akik örökre le tudnának mondani róla. Ideig-óráig ki lehet bírni nélküle, de az élet hozhat olyan helyzeteket, amikor visszaszokunk rá. Ha már nem tudunk lemondani róla, törekedjünk rá, hogy cukor, illetve egyéb édesítő, sőt, tej, növényi tej nélkül fogyasszuk. Ezek olyan plusz kalóriák, amivel teljesen feleslegesen terheljük szervezetünket.

Turbózd fel a turmixod!

Rendszeresen fogyasztasz gyümölcsturmixot vagy smoothie-t? Turbózd fel egy igazi superfood-dal, az avokádóval. Pozitív hatásait nem kell ecsetelnünk, emellett még krémesebbé teszi aktuális kedvenced!

Gyümölcs helyett

Ha unod a vizet, a tea remek választás lehet. Ha megvan már a kedvenc gyümölcsteád, ám néha-néha jól esne a változatosság, válogass a különböző gyógyteák közül. Ha éppen megfázással küzdesz, jöhetnek a köhögésre, náthára valók, de egy jóféle immunerősítő teakeverék is jó szolgálatot tehet így a hideg idő közeledtével.

Ez csupán néhány apróság, amin érdemes változtatnod az ivási szokásaidon belül, ám minden ilyen kevésnek tűnő tettel sokat tehetsz egészségedért.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.