2022.12.08. 12:10:00 5696 235

Hogyan lehet egészséges a bevásárlólistád decemberben is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vonatkoztassunk el a csokifiguráktól, a töltött pulykától és a virslivel töltött finomságoktól, amiket forralt borral vagy gyöngyöző pezsgővel kísérünk, és koncentráljunk a decemberi mindennapokra. Mit együnk, hogy kompenzáljuk a túlságosan is laktató falatokat?

Bevásárlás az egészség jegyében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlás az egészség jegyében

Mielőtt magunk elő perdítenénk a bevásárlókocsit, tervezzünk meg kb. egy heti menüt. A főzés és a bevásárlás úgy lesz gazdaságosabb, ha több napra előre megfőzünk. A legjobban pedig akkor tudunk időt is megtakarítani, ha pár napig hajlandók vagyunk ugyanabból az ételből enni.

Alap élelmiszerek, amelyek a legtöbb egészségesnek mondott étrendbe beleférhetnek

Az egészséges szervezet fenntartásához sok-sok zöldség (uborka, paradicsom, paprika, saláták stb.) fogyasztására van szükségünk. Hetente többször kerüljön az asztalra húsmentes étel. A friss zöldségeket érdemes piacon beszerezni, amikor idénye van.
Szintén jót tesz egészségünknek a tojás fogyasztása, amiből ugyancsak a háztáji a legjobb választás.
A jó minőségű állati fehérjékért - hal és baromfi - látogassunk el henteshez vagy megbízható forrásból vásárolt halboltba.
A köretek közül a rendkívül hamar elkészíthető összetett szénhidrátforrásnak számító bulgurt is vegyük számításba, hiszen az íze sokkal hamarabb megszokható a sokak számára túlságosan karakteres hajdina ízénél.
A zabpehely egy nagyon sokoldalú alapanyag, hiszen eredeti formájában kásáknak és süteményeknek is alapanyaga, de darált formában is sok mindenhez felhasználható, pl. palacsintához és főzelékek sűrítéséhez. A natúr - tehát nem a sós - olajos magvakból, egy-egy maréknyi nagyszerű nassolni valók.
Ugyancsak hasznos lehet némi fagyasztott gyümölcs is, mert joghurtba keverve sokkal egészségesebb finomság a legtöbb édességnél.

Azért, hogy minél jobban járjunk a kasszánál, legyünk rugalmasak és válasszuk az éppen szezonális terményt és az akciós árut.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.