2022.12.08. 12:10:00 5706 235

Hogyan lehet egészséges a bevásárlólistád decemberben is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vonatkoztassunk el a csokifiguráktól, a töltött pulykától és a virslivel töltött finomságoktól, amiket forralt borral vagy gyöngyöző pezsgővel kísérünk, és koncentráljunk a decemberi mindennapokra. Mit együnk, hogy kompenzáljuk a túlságosan is laktató falatokat?

Bevásárlás az egészség jegyében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlás az egészség jegyében

Mielőtt magunk elő perdítenénk a bevásárlókocsit, tervezzünk meg kb. egy heti menüt. A főzés és a bevásárlás úgy lesz gazdaságosabb, ha több napra előre megfőzünk. A legjobban pedig akkor tudunk időt is megtakarítani, ha pár napig hajlandók vagyunk ugyanabból az ételből enni.

Alap élelmiszerek, amelyek a legtöbb egészségesnek mondott étrendbe beleférhetnek

Az egészséges szervezet fenntartásához sok-sok zöldség (uborka, paradicsom, paprika, saláták stb.) fogyasztására van szükségünk. Hetente többször kerüljön az asztalra húsmentes étel. A friss zöldségeket érdemes piacon beszerezni, amikor idénye van.
Szintén jót tesz egészségünknek a tojás fogyasztása, amiből ugyancsak a háztáji a legjobb választás.
A jó minőségű állati fehérjékért - hal és baromfi - látogassunk el henteshez vagy megbízható forrásból vásárolt halboltba.
A köretek közül a rendkívül hamar elkészíthető összetett szénhidrátforrásnak számító bulgurt is vegyük számításba, hiszen az íze sokkal hamarabb megszokható a sokak számára túlságosan karakteres hajdina ízénél.
A zabpehely egy nagyon sokoldalú alapanyag, hiszen eredeti formájában kásáknak és süteményeknek is alapanyaga, de darált formában is sok mindenhez felhasználható, pl. palacsintához és főzelékek sűrítéséhez. A natúr - tehát nem a sós - olajos magvakból, egy-egy maréknyi nagyszerű nassolni valók.
Ugyancsak hasznos lehet némi fagyasztott gyümölcs is, mert joghurtba keverve sokkal egészségesebb finomság a legtöbb édességnél.

Azért, hogy minél jobban járjunk a kasszánál, legyünk rugalmasak és válasszuk az éppen szezonális terményt és az akciós árut.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!