2022.10.21. 08:20:12 11191 331

Hogyan főzzünk egészségesen és fogyjunk is egyszerre?("Partner cikk")
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Arra a következtetésre jutott, hogy ez nem mehet így tovább, és tenni akar valamit a saját maga egészségéért? Úgy döntött, hogy a fogyás érdekében az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást választja? Akkor hasznosnak fogja találni a tanácsainkat, hogy hogyan tegye ezt.

Mindennek az alapja a kiváló minőségű alapanyag (Fotó: George Dolgikh / Shutterstock.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mindennek az alapja a kiváló minőségű alapanyag (Fotó: George Dolgikh / Shutterstock.com)

Mindennek az alapja a kiváló minőségű alapanyag

Bárki, aki fogyni akar, másképp fog étkezni, és más ételeket tesz a bevásárlókosarába, mint korábban. Ön és a háztartás többi tagja valószínűleg nem szokott hozzá az új ízekhez, ezért nem szokatlan, hogy erőfeszítései kezdetben nem találnak megértésre. Még Ön, saját maga is elgondolkodik azon, hogy mibe keveredett.

Vértezze fel magát sok türelemmel és ne adja fel. Egy idő után mindennek rájön az ízére. A félkész termékeket és a gyorséttermi ételeket felejtse el és nagy ívben kerülje el őket. Részesítse előnyben a minőségi alapanyagokat, ezért amennyire csak lehet, az ételt otthon készítse el.

1. tipp: Részesítse előnyben a sovány húsokat

Ne vásároljon sertésbordát vagy tarját, inkább részesítse előnyben az olyan sovány húsokat, mint a marhapofa, a sertéscomb vagy a szűzpecsenye, a csirke, a pulyka és a nyúl. Az elkészítés során azonban legyen óvatos, és ügyeljen arra, hogy ne száradjon ki a hús. Tudta, hogy a húsok mellett a halakat és a tenger gyümölcseit is élvezheti? Egy lazac nagyszerű a serpenyőben megsütve és a grillezve is.

2. tipp: Figyeljen a szénhidrát-bevitelre

Aki fogyni szeretne, annak a minimumra kell csökkentenie a szénhidrátbevitelt. Ez megkönnyíti a kalóriahiányos állapot elérését és a fogyás megkezdését. Számos diéta, köztük a ketodiéta is ezen az elven alapul. A szénhidrátok a szervezetünk energiaforrását jelentik, ha kevesebbet fogyasztunk belőlük, a szervezetnek más energiaforráshoz, nevezetesen a testben felhalmozódott zsírkészletekhez kell nyúlnia. Ön ennek köszönhetően gyorsabban kezd fogyni, megszabadul a felhalmozódott zsírtól, de az izomtömege nem csökken. Tudta, hogy ha csökkenti a szénhidrátbevitelét, akkor azt az étrendben valamivel helyettesítenie kell? Fogyasszon minőségi fehérjét.

3. tipp: Iktasson be zöldséget az étrendjébe

A friss gyümölcsöknek és zöldségeknek helyük van a tányérunkon. Élvezze a nyers zöldségeket a lehető legnagyobb mennyiségben, és minden étkezéshez fogyassza ezeket. Ha nem szereti a nyers zöldségeket, párolja vagy főzze meg őket. Tudta, hogy az egészséges étkezés szabálya szerint az ételei felét a zöldségeknek kell kitennie?

4. tipp: Főzzön párolt ételeket, a zsírban sütést mellőzze teljesen

Az egészséges táplálkozás szempontjából az ételek elkészítésének ideális módja a párolás, amely maximálisan megőrzi az ételben lévő vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét. Felejtse el a zsírban sütést, de ha néha-néha azért megengedi magának, tegyen a tányérjára egy jó adag zöldséget. A zöldségek ugyanis antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek semlegesítik a sütés során keletkező szabad gyököket.

5. tipp: Tartsa be az ivási rendet

Megfelelő ivási rend nélkül nem fog fogyni, ráadásul valószínűleg fáradtsággal, fejfájással és koncentrálási problémákkal kell majd szembenéznie. A cukrozatlan vizek és teák fogyasztása elengedhetetlen a fogyáshoz, támogatja az anyagcserét és a zsírégetést, ráadásul a gyomrot is eltelítik.

6. tipp: Fogyasszon kisebb adagokat, de rendszeresen

Naponta Ön is reggelizés nélkül indul el otthonról, nem ér rá uzsonnázni, és az első étele amit elfogyaszt, az az ebédje? Reggel készítse el a reggelijét, a munkaidőben uzsonnázzon (ez lehet akár egy fehérjekoktél is), délben fogyasszon ebédet, majd délután uzsonnát és vacsorát. Ne hagyjon ki semmilyen ételt, fogyassza el lassan és élvezze.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...