2022.06.11. 08:36:40 8381 280

Hogy mit kapsz? Egy nagy túrót! Receptek túró imádóknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A túró már önmagában is egy érdekes jelenség. Két eset lehetséges ezzel az alapétellel kapcsolatban: valaki vagy szereti, vagy nem. Én mindenképp az előbbi csoporthoz tartozom. Bármilyen formában van is felhasználva, minden jöhet, ami túrós. Nézzünk néhány egyszerűbb receptet, melyekkel minden étkezéshez adunk ötletet.

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Kezdjük a reggelivel. Reggelire én a legjobban a körözöttet szeretem. Rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók: 250 g túró, néhány teáskanál tejföl, egy kevés majonéz, metélőhagyma, pirospaprika, só, bors

A túróhoz ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket, majd a néhány kanál tejföllel és kevés majonézzel kenhető állagúra keverjük. Frissen is nagyon ízletes, de másnap reggelre érnek össze igazán az ízei.

Ebédre, ha van egy kis időm, szívesen készítekjuhtúrós sztrapacskát. Általában harcsapaprikás mellé szokták tálalni, de semmi gond nincs azzal, ha főételként fogyasztjuk.

Hozzávalók: (4 adagra) 250 g burgonya reszelve (apró lyukú reszelővel), 1 tojás, 125 g liszt (tönkölybúza finomliszt), 1 kk só, 100 g juhtúró

Amíg a burgonyát nagyon apróra reszeljük tegyük fel a vizet egy nagyobb fazékba forrni. Adjuk a burgonyához a tojást, a sót, majd a 125 g lisztet. A már lobogó, sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit és keverjük meg. Újra forrástól körülbelül 5 percig főzzük. Miután megfőtt, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel, majd keverjük hozzá a juhtúrót. Már lehet is tálalni.

Ebéd után jöhet a desszert, amibe készülhet a túrón kívül édes eper is kerülhet. Ez a túrós-epres kevert tészta.

Hozzávalók: 6 db tojás, 1 csipet só, ízlés szerint édesítő, 3 evőkanál vanília aroma, 1 evőkanál rum aroma, 250 g (félzsíros) tehéntúró, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom reszelt héja, 1/2 db citrom leve, 250 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 evőkanál fahéj, 150 g fagyasztott erdei gyümölcs A tojásokat a csipet sóval felverjük, ehhez hozzáadjuk az édesítőt. Majd a vanília- és a rum aromát, illetve a tejfölt, a citrom levét és héját, végül a tehéntúrót. A lisztet hozzászitáljuk és a sütőport is beletesszük a tehéntúrós masszába. Jól összedolgozzuk. Kiöntjük a tepsibe, megszórjuk fahéjjal. A tetejére rászórjuk az erdei gyümölcsöt. 180 C fokon kb. 45 percig sütjük.

Ha viszont nincs sem kedvünk, sem pedig időnk süteménnyel pepecselni, akkor a legegyszerűbb megoldást tudom ajánlani. Én nagyon szeretem a gyümölcsös-túrós krémet.

Hozzávalók: bármilyen idénygyümölcs, ez lehet eper is, mascarpone, egy kevés cukor, egy kevés gyümölcsszörp vagy csokiöntet. A túrót a mascarponéval és a cukorral jól elkeverjük finom krémessé, majd rétegekben a gyümölccsel poharakba töltjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük, és mehet rá egy kevés gyümölcsszörp vagy csokiöntet. Nagyon finom.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...