2015.10.20. 15:30:05 11765 257

Házi praktikák hagymával – nem csak főzéshez kiváló!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vöröshagyma egy rendkívül hasznos zöldség, ezzel tisztában vagyunk! A pörköltet, a leveseket, a tokányokat stb. el sem tudjuk képzelni nélküle, de az ételeken kívül még számos dologra használhatjuk a háztartásban. Többek között például a gyógyszeres ládikánkba is betehetnénk. :) 9 használatát gyűjtöttük össze.

Vöröshagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vöröshagyma

Házi praktika gyűjteményünk legújabb felvonásaként olvassatok a vöröshagyma használatáról:

1. Csökkentheted vele a festékszagot.

Tégy a frissen festett szobába egy tál hideg vizet, benne egy szeletekre vágott vöröshagymával, és hagyd ott egy éjszakára. A festékszag kevésbé lesz érezhető másnap.

2. Nyáron a szúnyogok ellen.

A hagymaszag természetes szúnyogriasztó, egyél belőle minél többet, és akár a bőrödet is bekenheted vele. Akkor javasoljuk, ha nem mész emberek közé! :)

3. Viszlát rozsda!

Ha rozsdásodik a kedvenc késed pengéje, vágj bele egy nagy hagymába. Ismételd ezt addig, amíg a rozsda el nem tűnik a késről.

4. Gyógynövényként is hasznát veszed.

Számos egészségügyi problémára jó lehet a vöröshagyma: torokfájásra, immunerősítésre, szemölcs ellen, hajpakolásnak, és még meg annyi mindenre használhatod. Olvasd el cikkünket a vöröshagyma egészségügyi hatásairól: Immunerősítő és még sokkal több: a vöröshagyma.

5. Megvédi a szélvédőt a fagytól.

Ha nem akarsz reggelente szélvédőt vakarni a télen, dörzsöld végig egy fél vöröshagymával esténként, ami megakadályozza, hogy reggelre ráfagyjon a dér.

6. A rovarcsípésekre is jótékony hatással van.

A csípések okozta gyulladást enyhítheti a vöröshagyma: tégy nyers vöröshagyma szeleteket a csípésre, ez enyhíti a viszketést és az égető érzést. Napégés enyhítésére is kipróbálhatod.

7. Pattanásra természetes csodaszer.

Természetes megoldást keresel a pattanások ellen, illetve azok megelőzésére. Zúzz péppé egy fej vöröshagymát, keverd össze egy kevés vízzel, és ezzel a keverékkel moss arcot. De vigyázz, hogy a szemedbe ne menjen, a legjobb, ha egy vattapamaccsal viszed fel a bőrödre. Utána öblítsd le langyos vízzel, majd ápold a bőröd szokásosan.

8. Tartsd távol a hangyákat!

Tégy egy tál vöröshagymát szeletelve a hangyák szokásos útvonalára és tartsd távol őket a konyhádtól!

9. Festék

A vöröshagyma héját természetes színezőként használhatjuk tojás és akár ruhaneműk festésére is, ezt a módszert már nagyanyáink is alkalmazták. Az összegyűjtött vöröshagyma héjat főzd meg vízben, majd áztasd ebbe a festeni kívánt holmit. Enyhén vöröses árnyalatú tojást, vagy ruhaneműt kapsz.

+1. Vöröshagymás receptek

Ha lemaradtál volna nagyszerű vöröshagymás receptjeinkről, itt elolvashatod őket.

Forrás: care2.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...