2018.04.16. 14:03:30 13323 362

Házi müzliszelet mogyorókrémmel és chiamaggal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kis házi készítésű, egészséges finomság, amire nem mondhatsz nemet! Nemcsak akkor ajánljuk, ha éppen azon dolgozol, hogy életmódot válts, vagy fogyj, hanem akkor is, ha egy kis változatosságra vágysz, és kedveled a házi készítésű dolgokat.

Házi müzliszelet | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi müzliszelet | Fotó: 123rf.com

Ebben a müzliszeletben az a jó, hogy pontosan tudod, hogy mennyi cukor van benne, és hogy azonkívül még miből áll. Variálhatod is kedvedre, és bátran dúsítsd például olajos magokkal.

Házi müzliszelet mogyorókrémmel és chia maggal - Recept

Hozzávalók:

  • 4 ek. mogyorókrém (ha lehet cukormentes)
  • 80 g agave szirup (helyettesíthető juhar sziruppal, vagy rizs sziruppal)
  • 3 ek. chia mag (anélkül is finom, ha nem találsz egyik boltban sem)
  • 3 ek. almapüré (legjobb friss almából turmixolva)
  • 180 g zabpehely
  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, kapcsoljuk alul-felül sütéses funkcióra.
  2. Béleljünk ki egy szögletes sütőformát sütőpapírral.
  3. Keverjük össze a chia magot a zabpehellyel és az alma pürével, ha nem elég krémes egy kis alma levet még rakhatunk hozzá. A mogyorókrémet a választott sziruppal hevítsük fel alacsony lángon és keverjük össze.
  4. A chia magos masszát és a mogyoró krémes szirupot keverjük össze, majd kanalazzuk a sütőformába és egyenletesen simítsuk el benne.
  5. Helyezzük a középső sínre, majd 15 perc alatt süssük arany barnára. Ha kihűlt, vágjuk szeletekre és sütőpapírba csomagolva a nap bármely szakaszában elfogyasztható a házi készítésű müzlink.

Elkészítési idő: 25 perc

Cikkajánló Neked, ha érdekelnek a változatos finomságok:

Mi legyen a reggeli, tízórai, ha már unjátok a szokásos szendvicset>>

Még egy házi müzliszelet recept>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...