2018.06.18. 13:35:02 7024 173

Havi baj helyett havi para – Miért maradhatnak el a nehéz napok?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, bármennyire is szeretünk nőnek lenni, azért havonta azt a pár (nehéz) napot szívesen kihagynánk az életünkből. Vagy mondjuk, átruháznánk a férfiakra… ha csak néhány alkalommal is.:-)

Kimaradt menses - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kimaradt menses

Persze, az egészben az a legjobb, hogy amennyire nem szeretjük a havi bajunkat, illetve az azzal járó fájdalmakat, rossz hangulatot, pont annyira megijedünk, ha elmarad, esetleg késik egy keveset (vagy éppen sokat) a menstruációnk. Természetesen előfordul, hogy ez nem ér meglepetésként minket, hiszen már számítottunk, vagy éppen szerettük volna, ha kimarad a „havink”.

Ha nem olyan meglepő, ha kimarad a menstruáció

Van, hogy az embert nem éri meglepetésként, ha késik.

Ha úton van a trónörökös…

… vagy éppen az apró hercegnő!:-) Az áldott állapot egyik legszembetűnőbb jele a kimaradt menstruáció. Szóval, ha éppen babát tervezel, akkor ez egy igen-igen jó jel is lehet.

Ha elért a „banyaláz”

Egy ismerősöm hívja így viccesen a klimaxot, mely bizony a menstruáció elmaradásával jár. Ha időben, vagyis nem túl korán érkezik a változókor, akkor ez sem mondható egy kifejezetten rossz jelnek.

Ha sem baba, sem klimax nincs a tervben…

A fent említett okokon kívül még lehet egyéb magyarázat is a nehéz napok nélküli hónapra, hónapokra.

Ha sok, ha kevés…

Bizony, az egyensúly nagyon fontos, az élet minden területén. Természetesen, így van ez a hormonjainkkal is. Ha a kényes egyensúly testünkben valamiért felborul, az is okozhatja a menstruáció kimaradását.

Még egyszer a sokról és a kevésről

Amiből szintén nem jó sem a túl sok, sem a túl kevés, az a súlyunk. A magunkon cipelt jelentős túlsúly is akadályozhatja a normális ciklust, de a kóros soványság sem tesz jót a menstruációnknak. Persze, mondanunk sem kell, hogy a túl sok, vagy éppen a túl kevés kilónak oka, vagy akár következménye is lehet a fent már írt hormonháztartás borulása.

Amikor túlzásokba esünk…

A fenti ponthoz szorosan kapcsolódik a következő ok: egy drasztikus fogyókúra, vagy nagy intenzitású, hirtelen elkezdett sport is okozhat akadozást a menstruációban. Szóval legjobb az arany középút, már ami a mozgást illeti. Ezen felül a radikális fogyókúra helyett érdemes inkább életmódváltásba fogni, és fokozatosan elhagyni a régi, és felvenni az új, remélhetőleg egészségesebb szokásokat.

Betegségre utaló jel…

Sajnos, különböző betegségek egyik tünete is lehet a kimaradt menstruáció. Ilyenek lehetnek a méh, a petefészek, a pajzsmirigy, vagy akár az agy megbetegedései is.

Amikor a „védekezés” az oka…

Léteznek olyan fogamzásgátló gyógyszerek, illetve szerek, amik okozhatják a menstruáció kimaradását. Általában erről az orvos is tájékoztat.

Gyűrd le a stresszt!

Vagy ő gyűr le Téged! Persze, a legjobb, ha el is kerülöd, vagy legalábbis igyekszel csökkenteni a stresszfaktorokat az életedben.

Egyéb „bogyók”

Bizonyos gyógyszereknek, például az antidepresszánsoknak, vérnyomáscsökkentőknek is lehet ilyen mellékhatásuk.

Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...