2018.05.21. 10:33:08 8840 252

Hangolódjunk a nyárra! – Ezeket gondold végig jóval a nyaralás előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bő egy hónapja még alig hittük, hogy valaha nyár lesz. Sőt, a hosszúra nyúlt tél után a tavasz megérkezése felől is kétségeink voltak. No, de most már itt van, a tavasz is, és nem is olyan sokára a nyár is, úgyhogy ideje nem csak ábrándozni róla, hanem meg is tervezni a közelgő nyaralást.

Készülés nyaralásra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Készülés nyaralásra

Legalábbis nagy vonalakban.

Megvan már az úti cél?

Külföld vagy belföld? Kirándulós vagy pihenős, lazítós hely? Egész nap a vízparton fekvős, vagy aktív pihenéssel egybekötött kikapcsolódás? Ha még nem döntötted el, talán még reménykedhetsz néhány last minute ajánlatban. Ha már így elhúzódott a nyaralóhely megkeresése, érdemes lehet ezekre a kedvezményes ajánlatokra várni. Persze, azért nagyjából el kell döntened, hogy mégis milyen stílusú nyaralásra, szállásra, helyre vágysz. Vagyis, vágytok… Te és a pénztárcád!:-) Mert az sem utolsó szempont! Na, ugye, a last minute!:-)

Ha megtaláltad álmaid úti célját!

Bármerre is mész pihenni, akár kicsi országunk egy számodra eddig ismeretlen szegletét fedezed fel, akár a külföldi lesz a célpont, érdemes előre feltérképezni, mik vannak a környéken. Még ha „lustizós” pihit tervezel, abban az esetben is utána nézhetsz, milyen kirándulóhelyek, nevezetességek vannak az adott helyen vagy környékén. Hiszen lehet hűvösebb az idő, amikor nem tudsz a vízparton pihenni, és a benti „szunyát” is megunja az ember! Apropó, ha már esős idő és benti program! Készülj fel filmekkel, könyvekkel, magazinokkal, benti játékokkal, „társassal”, kártyával, ha a nyaralóba, szobába, szállodába szorítana Titeket az idő. Ha utóbbit választod, érdemes olyan hotelt nézni, amelynek van saját wellness részlege.

És még mindig az úti cél!

Nem kell, hogy egy két lábon járó térkép, vagy idegenvezető könyv legyél, de azért legyél tisztában a nyaralóhelyed szokásaival, ünnepeivel, és egy „nagyon alap” szókincset is elsajátíthatsz, már ha külföldre mész. Habár, úgyis rád ragad majd néhány kifejezés, vagyis a „Kérem!”, „Köszönöm!”, illetve különböző köszönési formák adott nyelven való megfelelője! Talán furcsán hangzik, de amit mi általában mindig meglátogatunk, akár külföldön, akár belföldön járunk, az a piac. Lehet „sima” zöldséges, gyümölcsös piac is, de ha igazi különlegességre vágysz, a helyi bolhapiacot ki ne hagyd! Ezek időpontjainak mindenképpen érdemes utánajárni!

Fő a biztonság!

Amiről semmi esetre sem szabad megfeledkezni, és időben utána nézni, olvasni a lehetőségeknek, az a biztosítás. Semmiképpen ne menj úgy külföldre, hogy nem kötsz legalább egy alap utasbiztosítást!

Máshogy sem árt felkészülni!

Nem csak a szállásra, magára az útra szánt összeggel lenne jó készülni a pihenésre, hanem egyéb összegekkel is! Nem, nem az üzletekben, éttermekben, strandon, piacon, itt meg ott elköltött „zsebpénzre” gondolunk! Fontos, hogy legyen nálad egy kisebb tartalék, a váratlan kiadásokra! Ha meghibásodik az autó, esetleg kénytelen vagy új, akár drágább szállás után nézni, vagy előbb hazautazni! Érdemes valamennyit elkülöníteni vészhelyzet esetére is!

„Bepakolási?”

No, hát nem tudom, ki hogy van vele, de valahogy nálam ez egy elég nehéz dió. Hiába voltam kollégista néhány évig, ingáztam az iskola és az otthonom között hetente, valahogy nem sikerült megtanulnom praktikusan csomagolni. (Ja, hogy az elején minden alkalommal oda-vissza cipeltem két vaskos szótárt… hm, no comment, ugye?:-)) Na jó, azért annyit már tudok, hogy nem érdemes egy 7 napos nyaralásra 20 darab felsőt elvinni, 15 nadrág kíséretében… :-) És nem, 5 pár cipő sem szükséges! De a jól kombinálható ruhadarabokért, lábbelikért az utazótáskád, bőröndöd is hálás lesz! No, és persze Te magad is örülhetsz majd, hogy elfér a kocsiban a „motyód”, és nem szakadsz meg cipekedés közben sem! Ha Te sem vagy éppen egy csomagolóbajnok, tervezd meg jó előre, mit is szeretnél magaddal vinni! Habár nyár, meg napsütés és jó idő, azért készülj fel a borúsabb, esősebb, hűvösebb napokra is! Egy praktikus esőkabát, kényelmes „lépő” mindenképpen kerüljön a csomagodba! Akár listát is írhatsz arról, mit is szeretnél magaddal vinni majd, mi az, amit még érdemes lenne beszerezned. Ez a kis lista a készülődés előtti „nagymosást”, öltözködést is megkönnyíti majd! Nyilván azt veszed majd fel az indulás előtti napokban, amit nem szeretnél magaddal vinni!:-) Szóval, két legyet egy csapásra: megvan az éppen aktuális outfit és még a bőrönd bepakolására sem lesz nagy gondod!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...