2016.10.23. 08:54:33 32106 405

Hámozd meg a paprikát! – De hogyan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár szinte minden zöldség, gyümölcs a héjával együtt egészségesebb, egy-egy recept úgy kívánja, hogy csak a gyümölcs, illetve zöldség húsát használjuk fel benne. Van, ahol egy egyszerű művelet a héj eltávolítása, míg más finomságok esetében meg kell küzdenünk vele. Ilyen például a paprika.

Hámozott paprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hámozott paprika

Nagy kihívás a paprika héjának eltávolítása, de a lenti tippek valamelyike talán segíthet.

A jó öreg hámozó

Ha nyersen lenne szükséged a paprikára, de héj nélkül, nagy segítségedre lehet egy jó minőségű hámozó kés. Nem egy egyszerű művelet, de nem lehetetlen. Hámozd meg a késsel a paprikákat, távolítsd el a magházukat, majd szeld csíkokra, szeletekre, ahogy az étel megkívánja.

Irány a sütő!

Ha a sült paprika különleges ízét szeretnéd ételedben érezni, de a héja ehhez nem szükséges, tedd a sütőbe és onnan kivéve hámozd meg. Melegítsd elő a sütődet, közben a paprikákat mosd, majd szárítsd meg, vágd négy darabba. Tedd egy tepsibe, sütőlapra és locsold meg némi olívaolajjal. Ezután állítsd a sütőt vagy a legmagasabb fokozatra, vagy grill funkcióra és hagyd, hogy a zöldségek szépen megbarnuljanak. Ha kész, vedd ki a sütőből és egy éles késsel hámozd meg őket.

Ha mikrohullám erejét hasznosítanád

Ha a sütő helyett inkább a mikró erejét és tudását használnád ki, akkor csomagold be a „felnégyelt” paprikákat sütőpapírba és 5-7 percre tedd be a mikrohullámú sütőbe, a legmagasabb fokozatra. Ha kész, vedd ki, hagyd egy picit hűlni, majd egy éles késsel egyszerűen húzd le a héját.

Forró vizet…

… a paprikára! Itt szükséged lesz némi vízre, egy üres edényre és egy éles késre. Ja, és kellő mennyiségű paprikára!:-) A paprikákat vágjuk négy felé, a magházát távolítsuk el, majd tegyük őket az üres edénybe. Öntsük rá a forró vizet, majd „szűrjük le”, és mehet rájuk a hideg víz. Egy éles késsel könnyedén eltávolíthatjuk a héjat.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...