2022.07.19. 12:25:00 9069 278

Hajfestés belsőlegesen? Ezt edd az őszülés ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy öregszünk, szőrtüszőink egyre kevesebb melanint termelnek, a színpigmentáció hiánya miatt hajunk őszülni kezd. Habár nem örülünk ennek a folyamatnak, ez az anyatermészet normális működésének a része.

Ősz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz haj

Ha azonban az őszülés fiatalon elkezdődik, akkor azért a modern stressz faktorok és a helytelen táplálkozás tehető felelőssé. Számos egészségügyi és életmódbeli tényező is állhat a háttérben, beleértve a tápanyaghiányt is. Ez utóbbi elkerüléséért válasszunk olyan ételeket és tápanyagokat az étrendünkbe, amelyek segítenek elkerülni az idő előtti őszülést.

Ezeket fogyaszd az őszülés késleltetésének érdekében:

1. Omega-3 zsírsavak

Ezek azok a sokszor hangoztatott esszenciális zsírsavak, amelyek szükségesek a test, beleértve a haj, megfelelő működéséhez. Az Omega-3 zsírsavak nem csupán megakadályozzák a hajhullást és elősegítik a haj növekedését, de puhává és fényessé is teszik a hajunkat. A szervezetnek minimum 250 mg-ra van szüksége belőle, amit lenmag, dió, szójabab és zsíros halak, például lazac fogyasztásával tudunk a szervezetünkbe juttatni.

2. Fehérje

A hajszálak döntő mértékben fehérjékből állnak, és a fejbőrnek szintén sok fehérjére van szüksége a megfelelő működéshez. Hajunk ápolásához testtömeg-kilogrammonként minden nap egy gramm fehérjére van szükségünk, amit akár élelmiszerként (lencse, borsó, quinoa, tojás, hal), akár étrendkiegészítőként is elfogyaszthatunk.

3. B-vitaminok

A vitaminok tudnivalóan nélkülözhetetlenek a hajnövekedés elősegítésében és az olyan hajproblémák megelőzésében, mint maga az őszülés. A B vitaminok nem véletlenül tartoznak a legismertebb hajvitaminok közé: a B12, a biotin és a B6 egyenesen elengedhetetlenek a haj színének megtartásához. A B komplex kiegészítőkből napi 0,5-0,6 milligrammra van szükségünk. Élelmiszerek közül tojás, máj, hús, diófélék és leveles zöldségek fogyasztásával juthatunk hozzájuk.

4. Vas és réz

A hajhullás és az őszülés lehetnek a vashiány tünetei is, a szervezet vashiánya ugyanis megzavarhatja a hajhagymák vérellátását. A vas és a réz a két nagyon fontos tápanyag a haj elvékonyodásának és őszülésének megelőzésében. Minden nap 8-10 mg vasra és 1,0-1,2 mg rézre van szükség, ezért javasolt tojást, kagylót, sötét leveles zöldeket és étcsokoládét fogyasztanunk.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.