2015.11.15. 15:00:04 8406 258

Ha tényleg segíteni akarsz – Ezeket ne mondd egy ideges embernek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ideges, stresszes ember van a közelünkben, mintha automatikusan beindulna nálunk a „Segíteni kell!” effektus, és rendszerint elkezdjük okosabbnál okosabb bölcsességekkel vigasztalni az éppen tajtékzó embertársunkat. Pedig nem kellene, nagyon nem kellene!

Stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz

Ám vannak szinte gyilkos mondatok, melyek annyira ártatlannak tűnnek, ha épp mi vagyunk a beszélgetés nyugodtabb résztvevői, hogy nem is értjük, a másik miért tépi szinte a haját. Azért mielőtt megkísérelnénk lenyugtatni az éppen falra mászó ismerősünket, fussuk át a lent szereplő mondatokat. Biztos, ami biztos…:-)

1. „Neked sürgősen szabadságra lenne szükséged!”

Köszi, hogy szólsz, nyilván azért vagyok itt, mert elfelejtettem elmenni nyaralni…

2. „Nyugodj meg!”

Na, ennél idegesítőbb mondat nem is létezik egy ideges ember számára. Ettől rendszerint csak még idegesebb lesz az amúgy is dühtől tajtékzó delikvens. Ezért abszolút kerülendő mondat minden stresszes ember jelenlétében.

3. „Nem Te vagy az egyetlen ember, aki idegeskedik!”

Ez nyilván így van, de valószínűleg attól, hogy más idegeskedik valami más miatt, az én problémám nem oldódik meg. Sőt, hogy fokozzuk: ha már egyszer másokat ennyire nem izgat az adott ügy, valakinek muszáj lesz őrlődni miatta.

4. „Lehetne rosszabb is…”

Igen, mindig lehetne rosszabb. De sajnos ez az én alapproblémámat nem oldja meg…

5. „Az idegeskedés árt az egészségnek!’

Tudom, meg a szépségnek is…

6. „Lélegezz mélyeket!”

Köszi, levegőt venni még tudok.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...