2015.11.15. 15:00:04 11679 260

Ha tényleg segíteni akarsz – Ezeket ne mondd egy ideges embernek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ideges, stresszes ember van a közelünkben, mintha automatikusan beindulna nálunk a „Segíteni kell!” effektus, és rendszerint elkezdjük okosabbnál okosabb bölcsességekkel vigasztalni az éppen tajtékzó embertársunkat. Pedig nem kellene, nagyon nem kellene!

Stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz

Ám vannak szinte gyilkos mondatok, melyek annyira ártatlannak tűnnek, ha épp mi vagyunk a beszélgetés nyugodtabb résztvevői, hogy nem is értjük, a másik miért tépi szinte a haját. Azért mielőtt megkísérelnénk lenyugtatni az éppen falra mászó ismerősünket, fussuk át a lent szereplő mondatokat. Biztos, ami biztos…:-)

1. „Neked sürgősen szabadságra lenne szükséged!”

Köszi, hogy szólsz, nyilván azért vagyok itt, mert elfelejtettem elmenni nyaralni…

2. „Nyugodj meg!”

Na, ennél idegesítőbb mondat nem is létezik egy ideges ember számára. Ettől rendszerint csak még idegesebb lesz az amúgy is dühtől tajtékzó delikvens. Ezért abszolút kerülendő mondat minden stresszes ember jelenlétében.

3. „Nem Te vagy az egyetlen ember, aki idegeskedik!”

Ez nyilván így van, de valószínűleg attól, hogy más idegeskedik valami más miatt, az én problémám nem oldódik meg. Sőt, hogy fokozzuk: ha már egyszer másokat ennyire nem izgat az adott ügy, valakinek muszáj lesz őrlődni miatta.

4. „Lehetne rosszabb is…”

Igen, mindig lehetne rosszabb. De sajnos ez az én alapproblémámat nem oldja meg…

5. „Az idegeskedés árt az egészségnek!’

Tudom, meg a szépségnek is…

6. „Lélegezz mélyeket!”

Köszi, levegőt venni még tudok.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.