2023.03.02. 17:15:00 8132 303

Ha tavasz, akkor zöldségek! Retek különlegességek sütve és főzve
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jégcsap, a fekete, a hónapos és a vajretek mindenki által ismert és jószerével nyersen fogyasztott zöldségeink. Nem sokan szokták a retek féléket sütve vagy főzve fogyasztani, pedig ezek az ételek így is meglepően finomak.

Friss zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss zöldségek

A friss retek megjelenése a zöldségárusoknál a verőfényes tavasz ígéretét rejti magában. A retekben az időhiányos háziasszonyok egészséges és időt spóroló szövetségesre találhatnak. Hagymával párosítva tuti befutó!

Hagymás retekkrém

Hozzávalók:

15 db retek
1 kisebb vöröshagyma
1 marék metélőhagyma
250 gr túró
200 gr tejföl
bors és só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát és a snidlinget is tisztítsuk meg, és aprítsuk kis darabokra. Ezeket keverjük össze a tejföllel és a túróval. Ezt a keveréket aztán jól fűszerezzük is meg.
A retket jó alaposan mossuk meg, majd reszeljük le. Mielőtt a többi hozzávalóhoz adjuk, csavarjuk ki a reszelt retekből a felesleges nedvességet.

A retket főzve vagy nyersen különböző salátákhoz adva, remekül feldobhatjuk azokat, míg savanyúságot is készíthetünk belőle. Amíg nem érkezik meg a melegebb időjárás, addig viszont a retket együk azon melegében!

Sült retek

Hozzávalók:

40 dkg retek
1 ek. olívaolaj
1 ek. leveskocka
2 közepes db újhagyma a zöldjével együtt
1 ek. szezámmag
1 tk. lenmag

Elkészítés:

A retket alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a héját. Ezután vágjuk fel negyedekre, és tegyük félre a gyökérzöldséget. A szezámmagot pirítsuk meg egy kisebb serpenyőben, majd merjük ki egy kisebb tálba. A leveskockát is pirítsuk meg egy kicsit, majd egy másik kis tálkába keverjük ki szósz állagúra egy kevés vízzel. A zöldhagymát pedig vágjuk fel vékony karikákra.
A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kezdjük el rajta sütni a retket. Néhány percnyi sütés után öntsük rá a szósz, és szórjuk mellé újhagymát is. A zöldségeket süssük ízlésünk szerint puhára, majd tálaláskor hintsük meg szezámmaggal, valamint lenmaggal.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.