2017.09.03. 17:17:09 14160 327

Ha nehéz az iskolatáska, nézz meg egy filmet! – 5+1 film iskoláról, nem csak iskolásoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mit tenni, a nyárnak vége, becsengettek, elkezdődtek a szorgos hétköznapok. Nem könnyű időszak ez sem a gyerekeknek, sem a szülőknek, de még talán a tanároknak sem. De ha menni kell, hát menni kell! De akkor legalább dobjuk fel valamivel ezeket a napokat! Mondjuk egy jó filmmel!

Iskolás gyerekek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Iskolás gyerekek

Ha könnyebb nem is lesz az az iskolatáska, azért talán gyorsabban átlendül a gyerkőc, szülő, tanár a forró, nyári napok után az új tanévbe, ha péntek és/vagy szombat esténként elfogyaszt 1-1, iskoláról szóló filmet, mondjuk így szeptemberben. A lenti listából lehet csemegézni!:-)

Vezet a ritmus

Egy csapat nehéz sorsú gyerek, akik az iskola legrosszabbjaiként vannak elkönyvelve. Egy tanár, aki úgy érzi, nem szabad hagyni, hogy ezek a fiatalok elkallódjanak. A tánc segítségével próbálja őket visszaterelni a helyes útra, visszaadni az önbecsülésüket. Dallamos zenék, klasszikus és modern tánclépések és Antonio Banderas. Kell ennél több?

Veszélyes kölykök

A haditengerészettől a katedra mögé álnyergelt fiatal tanárnő, Louanne Johnson (Michelle Pfeiffer) első nekifutásra nem kap épp könnyű feladatot: első osztálya egy csapat olyan fiatalból áll, akik az élet a legnagyobb leckéjét, vagyis hogy ne bízz senkiben, sajnos már régen megtanulták. Miközben a külvilág felé keménynek tűnnek, belül kishitűség, önbizalomhiány, szeretetéhség marcangolja őket. És mit tehet ilyenkor egy kezdő tanár? Természetesen szembe megy a szabályokkal, átalakít, motivál, megment, bátorít és végül talán győz. Valós eseményeken alapuló történet!

Holt költők társasága

Robin Williams egyik nagy klasszikusát talán nem kell bemutatni. Egy érdekes stílusú, kissé különc tanárember forgatja fel a Wellington Akadémia diákjainak életét az 1950-es évek végén. A könyv tananyagának magolása helyett inkább önálló gondolkodásra szólítja fel diákjait, arra a felfedezésére igyekszik rávezetni őket, mely szerint a költészet maga az élet.

Fél Nelson

Érthetetlen okból:-) nagyon szeretem Ryan Gosling filmjeit, de bevallom, erről még nem hallottam egészen mostanáig. Pedig a történet érdekes: egy fiatal, jó családból származó, ám rendkívül magányos történelemtanár és egy, a lecsúszás felé haladó, bebörtönzött báttyal, állandóan dolgozó anyával bíró, apa nélkül felnövő 13 éves kamasz érdekes találkozásáról, egymást megmentő kapcsolatáról szól.

Rocksuli

Mert egy bohém pasasból is lehet komoly felnőtt, ha rátalál az élete valódi céljára! Egy „bekumozott” helyettesítő tanári állás, egy csapat tehetséges, ám a zene iránt kissé motiválatlan gyerkőc, és egy „rockisten”… vagy valami nagyon hasonló!:-)

Osztály vigyázz!

Feladni egy biztos, kényelmes, jól fizető állást apuci főiskoláján, és inkább a környék legveszélyesebb gimnáziumának katedráját választani, csak azért, hogy bebizonyítsuk, hogy neveletlen gyerek márpedig nem létezik? Bizony, a film főhőse, Richard Clark (Jon Lovitz) pont így cselekszik! Lesz is belőle kalamajka!:-)

Forrás: youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.