2017.06.05. 08:31:27 14460 414

Ha a vámpírokat már elüldözted – Így tüntesd el a fokhagymaszagot a kezedről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reggelire egy finom fokhagymás pirítósnál nincs is jobb, persze, inkább hétvégén, amikor is nem kell tartanunk a kollégáinkkal, főnökeinkkel, ügyfelekkel, vendégekkel való találkozástól, illetve kissé fokhagyma szagú beszélgetéstől.:-) Ám nem csak a szánkon maradhat ott zavaró tényezőként a szag, a kezünk is illatozhat az aromás növénytől.

Fokhagymaszag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagymaszag

Ha főzéskor kell használnunk egy kis fokhagymát, a kellemetlen lehelettől nem kell tartanunk, ám kezünk, ujjaink továbbra is növény megpucolásakor, apróra vágásakor ránk ragadt szagtól illatozik majd. Hogy a szánkat hogyan szabadíthatjuk meg a nem épp friss illattól, arra számtalan házi praktika létezik: rágcsálhatunk petrezselymet, esetleg elropogtathatunk pár szem kávét. De mit tehetünk a kezünkkel? Hiába az alapos kézmosás, az nem mindig segít. Szerencsére, erre is van megoldás, csak kicsit jobban körül kell néznünk a konyhában!

Tüntesd el a fokhagymaszagot a kezedről…

... sóval

Mielőtt a sóhoz nyúlnál, azért nézd meg a kezeidet, nincs-e valahol rajt seb, különben igen kellemetlen élményben lesz részed! Ha ép mindkét kacsód, akkor dörzsöld át egy kis nedves sóval, és a fokhagymaszag volt, aztán meg nincs. A művelet után krémezd be a kezedet, biztos ami biztos!

... citromlével

Alaposan dörzsöld át a kezeidet egy kis citromlével, ám előtte itt is alaposan forgasd át a kezeidet, hogy nincs-e rajta seb. Nehogy véletlenül égető élményben legyen részed!

...kávéval

Őrölt kávét kissé nedvesíts be, majd dörzsöld át vele a kacsóid! Ne felejtsd el alaposan lemosni őket!

... tejjel

No, fogadjuk, Te sem hitted volna, hogy csupán egy kis tej, és a fokhagymaszag már el is illan! Csak mosdasd meg kacsóid tejben (a vaj most elmaradhat:-)), és viszlát, kellemetlen illatok!

... fém szagtalanító szappannal

Ez a szappanformájú kis „fémdarab”, hideg vízzel kombinálva, tökéletesen eltünteti a fokhagymaszagot a kezedről! Azt nem mondjuk, hogy a sarki közértben beszerezhető, de a legtöbb internetes áruházban könnyen rábukkanhatsz.

...fogkrémmel

Hogy bizonyos foltokat el tudsz tüntetni fogkrémmel, arról (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/hasznald-a-fogkremet-folttisztitokent-ezeknel-a-foltoknal-hatasos] olvashatsz bővebben. De hogy a fokhagymaszag is elillan a kezedről, ha átkened vele őket, az új információ! Miután lemostad a kezedről, krémezd be jó alaposan!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?