2017.06.05. 08:31:27 14456 414

Ha a vámpírokat már elüldözted – Így tüntesd el a fokhagymaszagot a kezedről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reggelire egy finom fokhagymás pirítósnál nincs is jobb, persze, inkább hétvégén, amikor is nem kell tartanunk a kollégáinkkal, főnökeinkkel, ügyfelekkel, vendégekkel való találkozástól, illetve kissé fokhagyma szagú beszélgetéstől.:-) Ám nem csak a szánkon maradhat ott zavaró tényezőként a szag, a kezünk is illatozhat az aromás növénytől.

Fokhagymaszag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagymaszag

Ha főzéskor kell használnunk egy kis fokhagymát, a kellemetlen lehelettől nem kell tartanunk, ám kezünk, ujjaink továbbra is növény megpucolásakor, apróra vágásakor ránk ragadt szagtól illatozik majd. Hogy a szánkat hogyan szabadíthatjuk meg a nem épp friss illattól, arra számtalan házi praktika létezik: rágcsálhatunk petrezselymet, esetleg elropogtathatunk pár szem kávét. De mit tehetünk a kezünkkel? Hiába az alapos kézmosás, az nem mindig segít. Szerencsére, erre is van megoldás, csak kicsit jobban körül kell néznünk a konyhában!

Tüntesd el a fokhagymaszagot a kezedről…

... sóval

Mielőtt a sóhoz nyúlnál, azért nézd meg a kezeidet, nincs-e valahol rajt seb, különben igen kellemetlen élményben lesz részed! Ha ép mindkét kacsód, akkor dörzsöld át egy kis nedves sóval, és a fokhagymaszag volt, aztán meg nincs. A művelet után krémezd be a kezedet, biztos ami biztos!

... citromlével

Alaposan dörzsöld át a kezeidet egy kis citromlével, ám előtte itt is alaposan forgasd át a kezeidet, hogy nincs-e rajta seb. Nehogy véletlenül égető élményben legyen részed!

...kávéval

Őrölt kávét kissé nedvesíts be, majd dörzsöld át vele a kacsóid! Ne felejtsd el alaposan lemosni őket!

... tejjel

No, fogadjuk, Te sem hitted volna, hogy csupán egy kis tej, és a fokhagymaszag már el is illan! Csak mosdasd meg kacsóid tejben (a vaj most elmaradhat:-)), és viszlát, kellemetlen illatok!

... fém szagtalanító szappannal

Ez a szappanformájú kis „fémdarab”, hideg vízzel kombinálva, tökéletesen eltünteti a fokhagymaszagot a kezedről! Azt nem mondjuk, hogy a sarki közértben beszerezhető, de a legtöbb internetes áruházban könnyen rábukkanhatsz.

...fogkrémmel

Hogy bizonyos foltokat el tudsz tüntetni fogkrémmel, arról (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/hasznald-a-fogkremet-folttisztitokent-ezeknel-a-foltoknal-hatasos] olvashatsz bővebben. De hogy a fokhagymaszag is elillan a kezedről, ha átkened vele őket, az új információ! Miután lemostad a kezedről, krémezd be jó alaposan!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...