2023.01.29. 15:13:39 6629 285

Győzd le, vagy előzd meg! – Segítség nyakfájdalom ellen vagy esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Először csak kicsit fáj, kis idő elteltével viszont már alig-alig tudjuk oldalra fordítani a fejünket. Vagy egy hirtelen mozdulat után merevedik meg a nyakunk, és néhány napig egész testünkkel kell fordulnunk, ha a mellettünk zajló történéseket szeretnénk szemügyre venni.

Nyakfájás, hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakfájás, hátfájás

Annyi bizonyos: fájó nyakkal létezni, dolgozni nem jó. Sőt! De miért fájdulhat meg és hogyan oldhatjuk, vagy előzhetjük meg ezt a fájdalmat? Íme, 3 ok és 3 lehetséges megoldás!

Ha elfekszed…

Ugye, Veled is előfordult már, hogy az ágyadból felkelve azt érezted, mintha nem pihentél volna semmit, a nyakizmaid „beálltak”, fáradtabb voltál, mint amikor pihenni mentél. Valószínűleg a rossz alvási pozíció okozta a problémát, vagy éppen a matrac, vagy a párna nem tölti be már jól a funkcióját.

És amit tehetsz ellene

Azon túl, hogy valószínűleg ideje a matracot, párnát lecserélni, Te magad is sokat tehetsz azért, hogy elkerüljön a nyakfájás. Próbálj meg ne kitekeredve, vagyis mondjuk a televíziót bambulva elaludni. Ha a fájdalom nem múlik, sajnos szakember, masszőr, gyógytornász segítségét is érdemes megfontolni.

Az a fránya huzat

Szellőztetni muszáj, ezt tudjuk. De közvetlenül az ablak mellé, huzatos helyre ülni viszont nem. Sajnos, ez is okozhatja a kellemetlen nyakfájást.

Mit tegyünk?

A válasz, megelőzés viszonylag egyszerű: ne ülj a nyitott ablak elé, illetve a huzatba. A nyakadat védd a téli hidegtől sállal! Egy meleg zuhany, meleg, száraz borogatás jót tehet a fagyos izmoknak, hiszen a melegtől könnyebben ellazulnak.

Mindig csak a munka

Ahogy a kemény fizikai, vagy az álló, esetleg a „kilóméterfaló” munkának is megvan a hátránya, úgy az ülőmunka sem fenékig tejföl. A számítógép előtti görnyedésnek előbb vagy utóbb, de meglesz az eredménye, méghozzá nyak-, hátfájás formájában.

Nincs minden veszve!

Sajnos odafigyelés nélkül nem ússzuk meg a dolgot, úgyhogy kénytelenek leszünk feladni a pillanatnyi kényelmet azért, hogy ne szenvedjünk később hát- vagy nyakfájástól. Fontos, hogy a monitor olyan magasságban legyen, hogy a lehető legkisebb görnyedést, „nyakhajlítást” kelljen véghez vinned. A vállaidat told hátra, húzd ki magad, a gerinced legyen egyenes! Egy kis odafigyeléssel rengeteg kellemetlenségtől kímélheted meg magad!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...