2016.01.02. 11:15:41 10492 252

Gyorstalpaló kezdő „kötőtűforgatóknak” – Hogy a kötés legyen az új hobbid
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már javában tombol a tél, a hosszú, sötét esték ideje, amikor a kanapé hosszú hetekig tartó fogsága kezdetben még édes börtönnek tűnik, ám hamarosan az unalom szigetévé válik. A karácsonyra, ünnepekre való készülődésnek is vége. Mit csináljon ilyenkor az emberlánya, ha unatkozik, de valami igazán hasznosat csinálna?

Kötés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kötés

Persze, jönnek a jó könyvek, melyeket már rég el szerettünk volna olvasni, egy-egy film, ami szerepel az „Egyszer majd megnézem” listánkon, vagy az izgi keresztrejtvények. Ám ha idén más hobbi után néznél – aminek talán jövőre, a karácsonyi ajándékok kiötlésekor is jó hasznát veszed – a kötés jó ötletnek tűnhet. Motiváló tippek, ötletek kezdőknek!

Spórolj!

Ha épp csak a kötéshez használandó kellékek beszerzésénél tartasz, vedd figyelembe, hogy kezdetben sok hibát fogsz ejteni, így érdemesebb az olcsóbb fonalak között keresgélni. A szuper minőségűekből ráérsz még később válogatni. Sőt, a díszes, szöszös anyagokat is hanyagold egy ideig, az inkább a haladóknak való.

Inkább a „testesebbet”!

Ne válassz túlságosan vékony fonalat kezdetnek, azt nehezebben is látod, így nehezebb vele dolgozni Ugyanígy kerüld a fekete színt, mivel nehezebben követhető, hol is tart az ember éppen.

Éljen a nyár!

Kezdőként inkább a tavaszi-nyári fonalat válassz, valami semleges színűt. Ezzel könnyebb dolgozni.

Ne várj magadtól túl sokat!

Persze, jó lenne, ha azonnal meg tudnál kötni egy pulcsit, de kezdd inkább valami egyszerűbbel! Mondjuk egy szép sállal! Könnyebb, egyszerűbb is és valamivel kevesebb a hibalehetőség is!:-)

Nem mindegy a vastagság!

A fonalhoz általában megadják, milyen vastagságú kötőtű a legjobb hozzá. Kezdetben válassz inkább nagyobb, erősebb méretet, mivel ilyenkor még elég görcsösen fogod a tűt. Így a szemek sokkal lazábban, láthatóbbak lesznek, emellett nem túl szűkek és nem túl kicsik.

Válassz jó minőséget!

Hogy milyen anyagú kötőtűt választasz, számodra melyik lesz a megfelelő, majd úgyis az idő eldönti. De azért a minőségre itt figyelj! Itt már lehet a kezdetekkor kicsit márkásabb, illetve jobb minőségű terméket választani. A legjobb, ha hosszú, egyenes tűt választunk.

Nézz és tanulj!

Remek könyveket találsz a témában, illetve magazinok is segítenek, hogy elsajátítsd a kötés minden csínját-bínját. Ám az interneten található videók segítségével, ha látod is, mit kell csinálni, talán könnyebben magadévá teheted ezt a tudományt.

Hibázni emberi dolog…

Még az évek óta a kötésnek hódolók is követnek el hibákat, így ne légy türelmetlen magaddal! A hibák is hozzátartoznak a fejlődéshez, ezt ne feledd!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...