2016.07.03. 08:00:43 12574 275

Grill az esőben – Tippek, amiket érdemes megfogadni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó idő hozza magával a kerti és grillpartikat, szinte alig van kert, udvar, nyaraló, ahonnan ne a parázsló szén, a sülő húsok, vagy az ínycsiklandozó saláták illata szálldogálna kifelé. Ám mi van, ha a hetekig tervezett összejövetelt félbeszakítaná egy gyorsan jövő zápor? Semmi! Mert aki grillezni akar, az grillezni is fog.

Grillezés az esőben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezés az esőben

Holmi eső, futó zápor nem állhat az ínycsiklandozó húsok útjába. Csak néhány tanácsot kell megfogadnunk, hogy az a pár csepp csapadék ne mossa el az ebédünket, vacsoránkat.

Ha esőben grilleznél

  • Nagyon fontos, hogy semmi esetre se menj a gázas vagy faszenes grillel zárt helyre. A bent összegyűlő füst komoly gondokat okozhat a helyiségben tartózkodóknak. Ha itt az eső, inkább keresd annak megoldását, hogy játszhatnád ki az égi „áldást”.

  • Ugyan ez nem csak esős időben fontos, mindenképpen figyelj oda a jó minőségű szénre. Fontos, hogy mindenféle szennyeződéstől mentes legyen, hogy ne a szén miatt rontsuk el az amúgy finom falatokat.

  • A legjobb, ha fedett terasszal, vagy a ház falához rögzített óriási napernyővel bírsz, mert itt a hosszabb eső kivédésére is van lehetőséged. Jól jöhetnek ilyenkor a fedett grillek. Ha azonban híján vagyunk mind a tetővel rendelkező terasznak, illetve grillnek, futó zápor idején egy óriási napernyő védelmet biztosít mind a sütőnek, az ott sülő húsnak, illetve a hős szakácsnak is.

  • Ha jó előre szeretnél felkészülni a változatos időjárásra, de fedett terasszal nem rendelkezel, szerezz be egy pavilont és húzd a grill fölé. A legjobb, ha az oldalai lezárhatóak, mert ilyenkor a szél esetén is véd, és még kellemes meleg is lesz odabent. Arra azonban ügyelj, hogy minimum egy oldala szabadon maradjon, hogy a füst ki tudjon szállni.

-Ha az eső ugyan nem esik, de az idő borult, a dekorációval sokat dobhatsz a hangulaton! Világos és vidám színek, napsugárra hajazó fények, vicces, kedves asztali dekoráció. És mi történik akkor, ha az időjárás annyira sem kegyes hozzánk, hogy azt megengedje, hogy a szakácson kívül más is a teraszon tartózkodjon. Nos, ha lehet, ilyenkor varázsolj a nappalidba egy kis strandhangulatod: teríts ki egy két gyékényt, plédet, húzz fel néhány napernyőt, ha van, napágyak is kerülhetnek a fotelek helyére.:-

  • Nem azt mondjuk, hogy kezdjetek el forralt borozni a nyár közepén, de azért jó, ha felkészülsz melegen (is) fogyasztható italokkal. Ha a teraszon kívül hirtelen az ősz tombol a tavasz, nyár helyett, a hideg sör nem biztos, hogy jól esik.

  • Ha túl hidegre fordulna az idő, és a grill nem biztosítana elég meleget, egy hősugárzó jó szolgálatot tehet, akár a teraszon, akár a pavilonban. Csak az előírt biztonsági szabályokra ügyelj!

Forrás: ratgeberzentrale.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.