2023.09.16. 08:28:40 7661 244

Fűszerből soha nem elég! Vagy mégis? – Tippek, hogy pont elég legyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy-egy jól megválasztott fűszerrel igencsak sokat dobhatunk az ételünk minőségén. A fűszerezés az a dolog, amiből a kevesebb néha tényleg több – a csipetnyi tényleg csak egy csipetnyi legyen, hogy minden íz, illat tökéletes legyen az ételben.

Szakács sapka fűszerek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakács sapka fűszerek között

Akad, amiből nem baj, ha meglódul a fűszeres kanál, de az esetek többségében jobb mértéket tartani. Hogy mire érdemes még odafigyelni a tökéletes ízesítés érdekében, milyen szabályokat jó betartani? Ezeket itt mindenképpen!

  • Ahol azért érdemes mértéket tartanod! Zöldségek esetében a csipet tényleg csipet legyen, jó? Nem érdemes ezek természetes aromáját elvenni a túl erős fűszerezéssel! Élvezd a roppanós, ízes zöldeket, és ne engedd, hogy a túlfűszerezés elvegye azok természetességét!

  • Ne ijedj meg! Kísérletezz bátran, próbálj ki új ízeket, ízkombinációkat! A főzés erről (is) kell, hogy szóljon! Fedezd fel a saját határaidat, vágj bele bátran valami újba, engedd, hogy felébredjen benned a felfedező! Meglátod, szuper ízélményekben lesz részed!

  • Várj még vele! Fontos, hogy a fűszerek inkább a főzés vége felé kerüljenek bele az ételbe! Van, aminek különösen nem tesz jót, ha megpirulna, ilyen a paprika vagy a bors, amik megkeserednek a pirulás alkalmával.

  • A legjobb a friss! Ha lehetőséged van rá, hogy akár a saját kertedből, akár az üzletben vásárolt cserepesekből, mindig friss fűszereket használj, mert ezek még tele vannak olyan olajokkal, amelyek mindennek a lényegét adják. A szárított verzió jó lehet akkor, ha éppen kifogytál a frissből, de ha lehet, inkább kerüld!

  • Nem mindegy, mivel kombinálod! Bizonyos húsok csak bizonyos fűszereket hajlandóak elviselni. A disznóhús a majorannát, a marha a kakukkfüvet és a rozmaringot, a halak a zsályát, citrusosokat, míg a vadhúsok inkább a gyömbért részesítik előnyben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...