2023.11.07. 17:30:00 7978 294

Fügét mutatunk: Süljön köretként a húshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A füge egy igazán érdekes gyümölcs, hiszen éretten is zöld, és héjastól, illetve anélkül is fogyaszthatjuk. Aki nem szereti önmagában vagy nyersen a fügét, nagyon ízletes ételeket tud belőle rittyenteni. A lekvár is finom belőle, de most inkább tálaljuk húsételek mellé!

Fügés sült csirke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fügés sült csirke

A füge nagyon változatosan felhasználható gyümölcsünk, hiszen nyersen egészséges saláták hozzávalója is lehet, így a sovány és sült húsok mellé jobb választás lehet, mint például a túlságosan cukros barackbefőtt vagy az olajban sült sültkrumpli.

Az igazi ínyencek akár leves is készíthetnek belőle, de sokkal gyorsabb, ha balzsamecettel vagy némi mézzel megspékelve betesszük a sütőbe. A sült füge édesburgonyával vagy nagyobb kockára vágott burgonyával vegyesen is kiváló köretet alkot.
Azok, akik inkább a rizsre esküsznek, szintén kínálhatnak fügés elemet a tányérokon: A fügekompót és a fügelekvár mellett ínycsiklandozó, fügéből készült chutney szintén kanalazható a gusztusosan elrendezett rizs és a hús közé.

A fügét természetesen megsüthetjük a köret helyett a hússal együtt is! Serpenyőben vagy sütőben készül a hús? Mielőtt teljesen megpuhulna, adjuk hozzá a megtisztított és minimum félbevágott gyümölcsöt!
Csirkéhez és libához is ajánlják így, bár töltött vagy göngyölt vörös húsok tölteléke is lehet, például az aszalt szilva helyett – akár nyersen, akár karamellizálva, akár aszalva áll a rendelkezésünkre. Az esti teázáshoz vagy forralt borozáshoz pedig a maradék gyümölcsből még mindig készülhet egy gyors teasütemény.
A fügés menüsort aztán stílusosan egy kupica füge pálinkával is lekísérhetjük!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...