2018.09.03. 13:35:43 13352 429

Főzzünk zöldséget! – 5+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zöldséget főzni nem nagy ördöngösség, azért a legkevesebb konyhai „szaktudással” rendelkező háziasszonyoknak, vagy „háziuraknak” sem okoz különösebb problémát! De legyünk őszinték: bármilyen profi szakácsok is vagyunk, azért néhány tipp mindig jól jön!

Mosogató zöldségekkel pakolva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogató zöldségekkel pakolva

Pláne, ha még spórolni is lehet velük! Mondjuk ezekkel itt ni!

Kapcsold ki!

Ha tényleg csak egy pillanat választja el a zöldségeidet attól, hogy elkészüljenek, kapcsold le a gázt, főzőlapot az edény alatt, amiben főzöd őket. A maradék hő már elegendő ahhoz, hogy a finomságok készre főjenek.

Egy edény, több finomság!

Ha a recept vagy egyéb más nem indokolja, akár egyben is párolhatod a zöldségeket! Persze, csak ha van hozzá elég nagy edényed!

Minél kevesebb víz!

Ha lehet, ne főzd, inkább párold a zöldségeket, minél kevesebb vízben! Így nem csak pénzt spórolhatsz, hanem a zöldségek is jobban megőrzik a bennük rejlő vitaminokat, ásványi anyagokat!

Rövidítsd le!

Tegyél egy kevés olajat a zöldségek főzővízébe, hogy ezzel is rövidítsd a főzési folyamatot!

Fedőt a tetejére!

Ha mégis főznéd a zöldségeket, az edény tetejére, amiben készülnek a finomságok, tegyél egy fedőt! Így előbb megfőnek a zöldségek, amivel időt és energiát spórolhatsz! Azt tudtad, hogy a félrebillentett fedővel kétszer, fedő nélkül pedig háromszor annyi időbe telik, míg megfőnek a „zöldek” odabent? Igaz, lefedve ott a víz kifutásának veszélye, de megéri az a kis fáradtság, míg a tűzhely mellett állsz.

Hanyagold a mikrót!

Ugyan egy időben nagy divat volt mikróban főzni, párolni a zöldségeket (mondjuk, nekem soha nem sikerült, mindig nyers marad néhány „példány”), de jobban teszed, ha maradsz inkább a hagyományos, „gázas”, főzőlapos, „edényes” megoldásnál. Időt, energiát, és valószínűleg idegeskedést is spórolhatsz vele!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...