2023.11.16. 17:30:00 7092 253

Főzz zöldséglevest sajtgombóccal, ha kihagynád a klasszikus őszi leveseket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába az egyre többször betörő hideg, néha nem vágyunk túl nehéz ételre, éppen elég, ha meleg az az étel, amit fogyasztunk. Egy könnyű levest is egyszerűen tartalmassá tehetünk a megfelelő levesbetéttel.

Reszelt sajt és liszt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reszelt sajt és liszt

Törjük meg a káposzta és a töltött húsok kezdődő uralmát és hagyjunk helyet a zöldségeknek! Egy tavaszi klasszikust is időszerűvé varázsolhatunk: Készüljön bele egy ízletes levesbetét, ami laktatóbbá teszi!

Sajtgombócos zöldségleves

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 csésze alaplé
1 cs. zöldborsó
3 db sárgarépa
2 közepes burgonya
1 tk. szárított kakukkfű
Só és bors ízlés

A sajtgombóchoz:

1 csésze reszelt sajt
1 csésze liszt
fél tk.l só
negyed tk. fekete bors
fél csésze hideg víz
negyed csésze (felkockázott) vaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forrósítsunk meg némi olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk üvegesre, aztán a kisebb kockára vágott sárgarépát és burgonyát is tegyük bele a fazékba.
A zöldségeket pár percig pároljuk, majd fűszerezzük meg a kakukkfűvel, ízlés szerinti sóval és borssal.
A levesalapot a zöldség alaplével felöntve először forraljuk fel, azután lassú tűzön főzzük addig, míg a zöldségek mind meg nem puhulnak.

Eközben bőven lesz időnk arra, hogy a sajtos gombócokat elkészítsük: Egy tálban keverjük össze a szárazabb alapanyagokat, avagy a sajtot, a lisztet, a sót és borsot. Ehhez a keverékhez adagoljuk hozzá a hideg vizet és a vajat, majd gyúrható állagot kapjunk. A sajtos levesbetétből kisebb golyókat formázunk.

Amennyiben a éevesben fővő zöldségek már majdnem teljesen puhák, keverjük hozzájuk a (friss vagy konzerv) zöldborsót és ekkor belekerülhetnek a levesbe a sajtgombócok is. A leves további kb. negyed óra múlva lesz készen, amikor a sajtgombócok is feljönnek a felszínére.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...