2022.09.27. 12:15:00 7314 254

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

Felesleges koplalás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felesleges koplalás

Hosszú időbe telik, mire elégedettek lehetünk a tükörképünkkel, emiatt könnyen türelmetlenek lehetünk az időtartam bármelyik szakaszában. Sokan úgy hiszik, hogy bizonyos étkezések, legfőképpen a vacsora kihagyása a leghatékonyabb módja a gyorsabb fogyásnak.

A táplálkozáskutatók azonban ennek éppen, hogy az ellenkezőjét állítják, szerintük az uzsonna utáni koplalás egyáltalán nem jó döntés, mivel nemhogy nem csökkenti a súlyt, hanem különféle testi betegségek kialakulását idézheti elő.

Miért fontos, hogy fogyókúra alatt se hagyd ki a vacsorát?

Természetesen, ha nem eszünk már az uzsonna után, mert félünk az elhízástól, akkor reggel nagyon éhesen ébredünk majd. Ez az alacsony vércukorszintünkön is érződni fog.

A vacsora nagy szerepet játszik az anyagcsere normális működésében. Ha akár csak egy éjszakán át is éhgyomorra maradunk, az emésztési zavarokhoz vezethet. A székrekedés sem szokatlan tünet, ha rendszeresen kihagyjuk a nap utolsó főétkezését. A megfelelő alvás érdekében ugyancsak fontos, hogy este együnk, az igaz, hogy már csak kisebb adagok elfogyasztására van szükség.

A táplálkozási szakértők szerint tehát a karcsú alak nem jelent egyet az éhezéssel, ehelyett fogyasszunk inkább kis mennyiségű ételt a nap folyamán több alkalommal, rendszeres időközönként. Ellenkező esetben a szervezet azt hiszi, hogy éhezés veszélye áll fent és fogyás helyett raktározni kezd. A kalóriák ilyen formában történő csökkentése sajnos tápanyag- és vitaminhiánnyal is járhat együtt.

Vacsorázni tehát ér, méghozzá szénhidrátszegény, gyomorkímélő ételeket!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...