2016.10.30. 08:52:52 12635 344

Fő a változatosság – Így talán még nem készítetted a kávét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban talán sokan egyetértünk, hogy a legfinomabb kávé otthon készül, a jó öreg „kotyogós” kávéfőzőben. Persze, manapság mindenféle gépek, kapszulák segítségével emelhetjük a kávézás ceremóniájának fényét (és nem mellesleg rövidíthetjük le a főzés idejét), de néha jó egy kicsit kísérletezni.

Kávébab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávébab

Forró vizet a kávéra!

Ha szeretnéd egy kicsit más módon elkészíteni a reggeli, délutáni kávédat, ezt kipróbálhatod. Tégy egy kannába durvábbra őrölt kávét, önts rá 92-95 ⁰ C körüli vizet (tehát még ne forrjon a víz, mert az keserűvé teheti a fekete italt) a kanna feléig. Ezt keverd össze, majd mehet rá a maradék víz. Ezután hagyd az egészet állni 7-8 percig (de ne tovább!), engedd, hogy a kávé aromája maximálisan felszabaduljon! Ha kész, egy szűrőn öntsd át a kávét egy másik kannába.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.