2016.10.30. 08:52:52 13514 347

Fő a változatosság – Így talán még nem készítetted a kávét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban talán sokan egyetértünk, hogy a legfinomabb kávé otthon készül, a jó öreg „kotyogós” kávéfőzőben. Persze, manapság mindenféle gépek, kapszulák segítségével emelhetjük a kávézás ceremóniájának fényét (és nem mellesleg rövidíthetjük le a főzés idejét), de néha jó egy kicsit kísérletezni.

Kávébab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávébab

Forró vizet a kávéra!

Ha szeretnéd egy kicsit más módon elkészíteni a reggeli, délutáni kávédat, ezt kipróbálhatod. Tégy egy kannába durvábbra őrölt kávét, önts rá 92-95 ⁰ C körüli vizet (tehát még ne forrjon a víz, mert az keserűvé teheti a fekete italt) a kanna feléig. Ezt keverd össze, majd mehet rá a maradék víz. Ezután hagyd az egészet állni 7-8 percig (de ne tovább!), engedd, hogy a kávé aromája maximálisan felszabaduljon! Ha kész, egy szűrőn öntsd át a kávét egy másik kannába.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.