2019.05.14. 16:03:07 9540 265

Filmajánló hűvös májusi estékre: megdöbbentő és vicces filmek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nos, ha arra készültél, hogy a májust teraszozással, kertmozizással, belvárosi kávézók udvarán és fagyizókban töltöd, akkor vaószínűleg most nagyon csalódott vagy. Érthető, hiszen begubózni hűvös téli estéken szokás, de 2019. májusa most éppen meleg teás, forró csokis és esti filmezős lett. S ha már így alakult, hadd ajánljuk pár izgalmas alkotást.

Filmezés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmezés otthon

A tavalyi év legmaradandóbb filmei közül ajánlunk most nektek néhányat.

Mit nézz otthon, ha fordulatos sztorira vágysz?

Vörös veréb

Jenifer Lawrence-nek rendkívül jól áll az orosz kémnő szerep, a sztori is nagyon jó, meglepő fordulatoktól sem mentes, és nagy része Budapesten játszódik. Érdemes elővenni a tarsolyból, amikor valami ütős filmre vágyunk.

A varrónő

Ez egy morbid szatíra, emberi dráma, valódi bosszútörténet, nem várt cselekménnyel, remek színészi alakításokkal (Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving) és jó kis fekete humorral. Szóval a cím, és a szereposztás véletlenül se keltse benned azt az érzetet, hogy valami könnyedebb romantikus filmmel lesz dolgod, mert nagyon nem, de ez benne a zseniális.

Egy kis szívesség

Két belevaló csaj a főszereplője az Egy kis szívesség c. filmnek. Az egyik egy egyedülálló anya, aki kivételesen teljesít az anyaszerepben, a másik pedig egy sikeres üzletasszony, aki pedig egy kicsit talán alulteljesít, mint anya, de imádja a gyermekét. Az egész egy apró szíveséggel kezdődik, majd tragédiába torkollik, közben pedig mindenkiről kiderül, hogy a látszat bizony csal.

Három óriásplakát Ebbing határában

A végére hagytuk a tavalyi év egyik kedvenc filmjét, bár erőszakos, korhatáros és nem keveset káromkodnak benne, mégis egy baromi jó filmről van szó. Egy gyászoló anyáról szól, aki mindent megtesz, hogy a rendőrség foglalkozzon a lánya ügyével, akit elraboltak, megerőszakoltak és megöltek. A kisváros, ahol lakik, ezt azonban nem veszi annyira jó néven.

Komédia, vígjáték, felhőtlen nevetés - Vicces filmek Neked

Deadpool 2.

A tavalyi év vígjátékokban talán nem volt olyan erős, de azért akadt egy két olyan film, amin jókat lehet nevetni. Itt van például a Deadpool 2, ami egyben akció és vígjáték is. A humort Deadpool karaktere csempészi a filmbe, a Ryan Reynolds által megformál szuperhős, aki egy kicsit antihős és egy kicsit olyan, mint mindannyiunk, éppen ezért olyan szerethető.

Vissza a gyökerekhez

A nagymenő párizsi formatervezőt meglátogatják a vidéki rokonok, és ha ez nem elég bonyodalomnak, akkor mit szólnál egy kis balesethez, melynek következtében a finom úriember elveszíti a memóriáját és „olyan lesz, mintha Mucsaröcsögéről jött volna“. Jóleső francia komédia.

Heavy Túra

Fárasztó humor, fiatalokról, fiataloknak egyenesen Finnországból, de ha egy kicsit felszabadultan szeretnél nevetni, akkor nyugodtan megnézheted, mert nem egy sima B-kategóriás film, ugyanakkor nem árt, ha bírod a Heavy Metál-t a zenei betétek miatt. :) :) Azért nézd meg előtt ez ajánlót:

Zeneimádóknak

Zöld könyv - Útmutató az élethez

Oscar-díjas alkotás, ami egy igazi amerikai road movie, azonban a sofőr egy olasz származású, enyhén rasszista munkás ember, az utasa pedig egy afro-amerikai, klasszikus zenét játszó, homoszexuális zongorista, az időpont pedig a 60-as évek, amikor az afro-amerikaiak még nem szállhattak meg vagy étkezhettek akárhol... Igaz történetet dolgoz fel, és a drámai részek között fantasztikus humor tölti ki a filmet.

Csillag születik

Lady Gaga, Bradly Cooper párosa már most legendás, pedig még nincs egy éve, hogy megjelent a film. Kell ennél több ajánlás? Szerelmi történet, musical és dráma, a feltörekvők és lecsúszottak balladája.

Bohém rabszódia

A filmkritikusoktól (és a rajongóktól) kapott hideget és meleget is a Freddy Mercury pályafutását bemutatni kívánó alkotás. Vannak, akik igazságot követelnek, mások úgy gondolják, hogyha a Queen zenészei így hagyták jóvá, akkor legyen így. Nekünk tetszett, és Rami Malek nem véletlenül kapta meg a főszerepért az Oscar-díjat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?