2021.08.21. 15:31:07 9504 293

Figyelj jobban a magnéziumbevitelre, a szíved is meghálálja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mindenki (?) tudja, hogy a csontok egészségéhez kalciumra van szükség. Talán még azt is, hogy kálium kell az izmok egészségés működésének fenntartásához. De vajon hányan tudják, hogy a magnézium nagyon fontos a szív egészsége szempontjából? Pedig ez az ásványi anyag elengedhetetlen a szervezetben zajló több száz biokémiai folyamathoz.

Magnéziumban gazdag magvak, ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magnéziumban gazdag magvak, ételek

Segít a csontok, az idegek és az izmok működésében, valamint a vércukrot a megfelelő szinten tartani. A magnézium az állandó szívverés és a normális vérnyomás fenntartásához is szükséges. Az Országos Egészségügyi Intézet szerint a felnőtt test 25 gramm magnéziumot tartalmaz, főleg a csontokban. Ez a mennyiség számos tényezőtől függ, például az étrendtől vagy az ember veseműködésétől. "Sokan nem kapnak elegendő magnéziumot az étrendjükön keresztül" - mondta Dhanunjaya Lakkireddy, az Amerikai Kardiológiai Főiskola Elektrofiziológiai Tanácsának elnöke.

A magnézium ajánlott szintje (RDA) - vagyis az a mennyiség, amelyet minden nap fel kell vennünk - kortól és nemtől függően változik. Átlagosan az RDA 400 milligramm (mg) a 19-30 év közötti férfiaknál és valamivel alacsonyabb, kb. 310 mg az azonos korú nőknél. A 31 éves vagy annál idősebb férfiaknak napi 420 mg, a nőknek 320 mg magnéziumot kell kapniuk. Ha egy személy magnéziumszintje kevesebb, mint 1,8 mg / deciliter, magnéziumhiányosnak tekinthető. A szervezetben lévő magnéziumnak kevesebb, mint 1 százaléka található a vérben. A legtöbb magnézium (legfeljebb 60 százalék) a csontokban lelhető fel, míg a fennmaradó rész a sejtekben található. Egyébként egészséges embereknél a magnéziumhiány nem gyakori, mert a vesék segítenek szabályozni a szervezetben lévő magnézium mennyiségét. Ha alacsony a magnéziumszint, kevesebb ürül a vizelettel.

A magnézium központi szerepet játszik az egészséges szívritmusban, mert részt vesz más elektrolitok, például kalcium és kálium sejtekbe történő szállításában. Az elektrolitok nagyon fontosak a normális szívverés izomösszehúzódásainak szempontjából. A kutatások azt bizonyították, hogy a magnéziumhiány vagy a korlátozott magnéziumbevitel növeli a ritmuszavarnak nevezett szabálytalan szívverést. Az életkor előrehaladtával a magnézium felszívódása csökken a szervezetben. A magnéziumhiányt bizonyos állapotok is okozhatják, beleértve az alkoholizmust, az alultápláltságot, az emésztési rendellenességeket. Ugyanakkor bizonyos gyógyszerek hosszan tartó alkalmazása túl sok magnézium kiválasztást okozhat. Ide tartoznak a vizelethajtók, valamint a protonpumpa-gátlók is. Mivel az idősebb emberek nagyobb valószínűséggel szedik ezeket a gyógyszereket, náluk a legnagyobb a magnéziumhiány veszélye. A szakértők azt tanácsolják, hogy elsősorban táplálékból juttassuk szervezetünket magnéziumhoz. Csupán 30 g mandula vagy kesudió is tartalmazza a felnőttek számára szükséges napi magnézium 20 százalékát.

Forrás: Everyday Health

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?