2021.08.21. 08:33:15 8748 238

Fáradt, dagadt lábak nyáron. Mit tegyél ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lábunk sok mindentől fájhat és duzzadhat meg, de ilyesmi leginkább a nem megfelelő véráramlás miatt fordulhat elő. Oka lehet még egy kényelmetlen cipő viselése, fáradtság, a sok állás, hosszú gyaloglás, de nyáron leginkább a magas hőmérséklet a felelős ezekért az igen kellemetlen tünetekért. Mit lehet tenni a fáradt és dagadt lábak ellen, ha nem szeretnénk az egész nyarat végigszenvedni?

Megdagadt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megdagadt lábak

A lábak duzzanata gyakori, tulajdonképpen civilizációs betegség. Nyomásként és fájdalomként érzékelhető, bizsergő fájdalommal és gyakran görcsökkel jelentkezik. Nyáron a nagyon magas hőmérséklet, a kánikula esetében is még tovább ront a helyzeten a sok ülés, kevés mozgás és nem megfelelő folyadékbevitel. Az első, és legfontosabb dolog a hőségben ennek a tünetnek is a megelőzésére a megfelelő folyadékbevitel. A lelassult vérkeringés és besűrűsödött vér nagyon megnehezíti a szervezet egészséges működését és a nyirok zavartalan keringését. Ebben az esetben is fontos az elegendő víz mennyisége a szervezetben. A lábak tehermentesítése sokat javít a helyzeten. Ha lábaink nem lógnak sokáig ülő helyzetben, hanem amint lehetőségünk adódik erre, azonnal felpolcoljuk, vízszintesbe helyezzük, akkor máris sokat tettünk a lábduzzadás megelőzése érdekében. Illetve a teljesen lapos strandpapucs tartós viselete sem túl előnyös. Sokkal egészségesebb legalább öt centis sarkú, de kényelmes lábbelit viselni ilyenkor is. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor érdemes hűteni a lábszárat és a bokákat pl. nedves kendővel. Frissít és felüdít, a lábaink is meghálálják ezt a gondoskodást. Érdemes a megelőzés érdekében rendszeresen vadgesztenye tartalmú kenőcsöt alkalmazni már tavasztól, amikor még csak lassan melegszik az idő. Szépen, fokozatosan hozzá fog szokni a lábunk a hőmérséklet emelkedéséhez, és nem lesz annyira drasztikusan észlelhető a váltás. A mozgás minden esetben egészséges és szükséges, de nagyon nem mindegy, hogy milyen formáját választjuk a nyári hőségben. Nem biztos, hogy jó terhelni a szervezetünket futással vagy hosszú sétákkal. Azonban a jóga nem csak pihentet, hanem a lábakat is megfelelően karbantartja a vérkeringés optimalizálásával. Jógázzunk reggel és este, minden nap. Elég 10-12 perc jóga ahhoz, hogy a lábunk ne legyen duzzadt, és sokkal kellemesebben érezzük magunkat, ezáltal ne viseljen meg bennünket a nagy hőség.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.