2021.08.21. 08:33:15 8808 238

Fáradt, dagadt lábak nyáron. Mit tegyél ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lábunk sok mindentől fájhat és duzzadhat meg, de ilyesmi leginkább a nem megfelelő véráramlás miatt fordulhat elő. Oka lehet még egy kényelmetlen cipő viselése, fáradtság, a sok állás, hosszú gyaloglás, de nyáron leginkább a magas hőmérséklet a felelős ezekért az igen kellemetlen tünetekért. Mit lehet tenni a fáradt és dagadt lábak ellen, ha nem szeretnénk az egész nyarat végigszenvedni?

Megdagadt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megdagadt lábak

A lábak duzzanata gyakori, tulajdonképpen civilizációs betegség. Nyomásként és fájdalomként érzékelhető, bizsergő fájdalommal és gyakran görcsökkel jelentkezik. Nyáron a nagyon magas hőmérséklet, a kánikula esetében is még tovább ront a helyzeten a sok ülés, kevés mozgás és nem megfelelő folyadékbevitel. Az első, és legfontosabb dolog a hőségben ennek a tünetnek is a megelőzésére a megfelelő folyadékbevitel. A lelassult vérkeringés és besűrűsödött vér nagyon megnehezíti a szervezet egészséges működését és a nyirok zavartalan keringését. Ebben az esetben is fontos az elegendő víz mennyisége a szervezetben. A lábak tehermentesítése sokat javít a helyzeten. Ha lábaink nem lógnak sokáig ülő helyzetben, hanem amint lehetőségünk adódik erre, azonnal felpolcoljuk, vízszintesbe helyezzük, akkor máris sokat tettünk a lábduzzadás megelőzése érdekében. Illetve a teljesen lapos strandpapucs tartós viselete sem túl előnyös. Sokkal egészségesebb legalább öt centis sarkú, de kényelmes lábbelit viselni ilyenkor is. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor érdemes hűteni a lábszárat és a bokákat pl. nedves kendővel. Frissít és felüdít, a lábaink is meghálálják ezt a gondoskodást. Érdemes a megelőzés érdekében rendszeresen vadgesztenye tartalmú kenőcsöt alkalmazni már tavasztól, amikor még csak lassan melegszik az idő. Szépen, fokozatosan hozzá fog szokni a lábunk a hőmérséklet emelkedéséhez, és nem lesz annyira drasztikusan észlelhető a váltás. A mozgás minden esetben egészséges és szükséges, de nagyon nem mindegy, hogy milyen formáját választjuk a nyári hőségben. Nem biztos, hogy jó terhelni a szervezetünket futással vagy hosszú sétákkal. Azonban a jóga nem csak pihentet, hanem a lábakat is megfelelően karbantartja a vérkeringés optimalizálásával. Jógázzunk reggel és este, minden nap. Elég 10-12 perc jóga ahhoz, hogy a lábunk ne legyen duzzadt, és sokkal kellemesebben érezzük magunkat, ezáltal ne viseljen meg bennünket a nagy hőség.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.