2019.02.15. 17:20:29 12407 381

Fagyassz okosan! – 8+1 tipp élelmiszerek lefagyasztásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az már biztos, hogy ha egyszer családi házba költözünk, az első gép lesz a beszerzendő dolgok listáján egy fagyasztószekrény, esetleg fagyasztóláda! Mert nincs is annál jobb dolog, mint a házilag megtermelt finomságokból eltenni egy-egy adagot télire, és ebből töltekezni a hidegebb hónapokban.

Fagyasztó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztó

Persze, nem csak ezért jó, ha rendelkezünk egy ilyen masinával. Akár spórolás céljából is remek választás lehet, hiszen nagyobb mennyiségű húst, zöldséget is eltehetünk egy-egy alkalommal. No, és természetesen így nem csak pénzt, hanem időt is megspórolhatunk, hiszen nem kell minden alkalommal a hentesnél, húspultnál sorban állnunk, vagyis nagybevásárlást tartani egy-egy menüsor elkészítése előtt, elég csak a fagyasztóba nyúlni a hozzávalókhoz.

Így spórolhatsz még, ha fagyasztót használsz!

Figyelem, nagyon hasznos tippek következnek!

  • Ha lehet, ne a konyhában kapjon helyet a fagyasztód! Legyen inkább a kamrában, pincében, spájzban, vagyis hűvösebb helyen. Így kevesebb energiára van szüksége ahhoz, hogy lehűtse magát!

  • Ügyelj rá, hogy az étel, amit fagyasztani szándékozol, teljesen le-, illetve kihűljön! Így energiát spórolhatsz, illetve a gépet sem károsítod azzal, hogy még meleg ételt pakolsz bele.

  • Ha a fagyasztóban túl vastag a jégréteg, akkor közeleg egy leolvasztás, takarítás! Minél vastagabb a jégréteg a fagyóban, annál több energiát kell neki felhasználni a hűtéshez. Ez pedig hosszú távon nem túl kifizetődő.

  • Ha elmész otthonról hosszabb időre, törekedj rá, hogy minél üresebb hűtőládát hagyj otthon. Így, egy esetleges áramkimaradás esetén nem vész kárba annyi finomság.

  • Figyelj az ételek elhelyezésére! Legyen átlátható a lefagyasztott ételek lerendezése, és persze a felcímkézésről se feledkezz meg! Ez ezért is fontos, mert így nem kell keresgélned a lefagyasztott élelmiszerek között, így a „fagyó” ajtaja is kevesebb ideig kell, hogy nyitva maradjon a keresgélés miatt.

  • Kifogytál a fagyasztó zacskókból? Sebaj, fagyasztásra éppen megfelelő lesz néhány kiürült és alaposan kimosott margarinos, vagy éppen jégkrémes doboz! A célnak tökéletesen megfelel mindkettő!

  • Ha mégis inkább a zacskó mellett döntenél, néhány darab (persze, nem az, amelyikben húst tároltál) még egy alapos kimosás, átöblítés után újra felhasználható lesz!

  • Ügyelj rá, hogy ne legyen túl tele a fagyasztód, de túl kevés holmi se legyen bent. A körülbelül 70 %-os töltöttség a legoptimálisabb, már ha a spórolás mértékét nézzük.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...