2015.08.01. 11:03:26 10183 274

Ezt edd jégkrém helyett! - Torta dinnyéből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyen nagy melegben még az igazi Gombóc Artúrok kedve is elmegy a kerek, szögletes stb. csokoládéktól, a habos és kevésbé habos süteményektől. Persze, az édesség iránti vágyat valamennyire csillapíthatjuk jégkrémmel, fagyival, de annak torkunk látja kárát. Íme, egy különleges és hűvös finomság!

Finom dinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom dinnye

Ráadásul az összetevőknek köszönhetően még egészséges nyalánkságot is ehetsz a nyári forróságban.

Így készül a dinnye torta

Hozzávalók:

  • 1 db nagyméretű, mag nélküli dinnye

  • 2 doboz kókusztej (ezt a művelet elkezdése előtt 6, vagy több órára érdemes hűtőbe tenni)

  • Fél teáskanál vaníliaaroma

  • 1 evőkanál méz

  • 1 csésze szeletelt mandula vagy kókuszreszelék

  • Szezonális gyümölcsök a torta tetejére

A lépések, ahogy a tortát elkészítheted

A kókusztej mindenképp kerüljön be a hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára. Ez azért fontos, mert csak így válik el a krém a tejtől. A tetején majd szépen „kicsapódik” a krém. Bonts ki a kókusztejes dobozokat és szedd ki a krémet egy közepes méretű edénybe. A megmaradt tejet önts ki egy másik tálba, ezt később felhasználhatod más receptekhez. Add a krémhez a vaníliát és a mézet, és keverd össze egy kézi mixerrel, közepes fokozaton. Akkor jó, ha a krémed már vattaszerű. Aztán pihenjen az egész a hűtőben, amíg újra nem jut szerephez. Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulát (vagy a kókuszt). Vágd le a dinnye tetejét, alját, hogy lapos legyen. Majd vágd le róla körbe a maradék héjat, úgy, hogy a dinnye torta formájú legyen. Most vágd fel annyi részre, ahány szeletesre szeretnéd a tortádat. Simítsd át kicsit papírtörlővel a dinnye felületét. Így, hogy kicsit szárazabb, jobban fog tapadni rá a krém. Most jöhet a dinnye felületére az eddig hűtőben várakozó kókuszkrém. Ha rajt a krém, szórd rá, illetve az oldalára mandulát. A tetejére jöhetnek még a finom gyümölcsök. Vagy tálald azonnal, vagy ha még várnál vele, tedd a hűtőbe.

Forrás: paleocupboard.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.