2023.05.21. 17:53:21 7667 289

Ezért szeretünk muffint sütni és nassolni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhanapján hajlunk arra, hogy átadjuk magunkat édesszájú lényünknek. Ezen kívánalmunkat megelőző szakaszokban jellemzően azt tapasztaljuk, hogy bárhová is fordítjuk tekintetünket, mindenhonnan gusztusos ételekről készült képekbe, ízlelőbimbó ingerlő illatokba, süteménykóstolókról szóló élménybeszámolókba akadunk.

Muffin gyümölcsökkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muffin gyümölcsökkel

Az angol gyökerekkel rendelkező muffin, már három évszázada nagy népszerűségnek örvend, immár túlnyújtózva szülőhazája határain. A 18. században az angolok kelt tortácskának is becézett süteménye oly mértékben kedveltté vált, hogy megénekelték. Ez a dal a muffin manről szól, és mindmáig éneklik. Ő volt a muffin árus, aki az utcákat fején a tortácskákkal teli tálcával rótta a reggeli és délutáni órákban.

Sütni szerető eleink életében gyakran működött a szemmértékkel, az érzésre, valamint az ahogy adja magát technikák szerinti nyalánkság készítés. Napjaink tudatosság-, egészség-, és időhatékonyság orientáltságában leginkább olyan receptes könyveket részesítünk előnyben, melyek:

 • a könnyű áttekinthetőségük mellett olyan receptekkel szolgálnak, ahol fel van tüntetve az elkészítési és a sütési idő;

 • az elkészítendő étel kalóriaértéke;

 • néhány takarékossági és recept tökéletesítési tipp felkínálás;

 • ugyanakkor követik a rapidkor konyhatündéreinek fő mottóját: a gyorsan, könnyen, egészségeset és finomat készíteni óhaját.

A muffin a süteményfélék Jolly Jokere, hiszen ugyanolyan sikerrel készíthetjük hétköznapi nasivágy-kielégítések céljából, mint az ünnepi asztalok ízes-ékes desszertjeként.

Ha van egy jó alapreceptünk, akkor már csak a képzeletünk, és az ami éppen otthon van töltelék, díszítés gyanánt szabhat határt a variációknak. Lehet klasszikus vagy különleges, tízóraira vagy kávé mellé szánt, fogyókúrás változat vagy ha lúd, legyen kövér opciót érvényesítő. Lehet édes és sós, juharszirupos és földimogyorós, marcipános-lekváros és tojáslikőrös, szalámis és sajtos… és még tovább.

Amiért a muffin-választással nem lőhetünk mellé:

 • finom, és már a formája is elragadóan „ennivaló”;

 • kedvünkre kísérletezhetünk a készítésével, így a kreativitásunkat is gyümölcsöztethetjük muffinsütés közben;

 • gyorsan és könnyen elkészíthető desszertként az időmegtakarítást is kipipálhatjuk (mi több: remek és szórakoztató közös foglalkozást kínál a család számára);

 • a család minden tagját meg lehet örvendeztetni ezzel a zamatos, kevert süteménytípussal;

 • egy jól elkészített muffin hosszú ideig tartó jóllakottság-érzetet biztosít, és energiával tölt fel;

 • a kezdő cukrász lépéseiknél tartó gurmanok (gourmand) és gurmék (gourmet) egyaránt örömüket lelhetik a muffinsütésben;

 • az elkészítéshez nincs szükségünk speciális konyhagépekre, hiszen a muffintészta alapanyagait elegendő egy kanál segítségével összekevernünk.

Ha kedvet kaptunk a muffinsütéshez, akkor ki is szemelhetjük az aktuálisan megkóstolandó példányt a recepteksorából. Mindehhez jó kreatívkodást, és jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.